Focaccia z rozmarynem

Focaccia z rozmarynem

Focaccia z rozmarynem

Focaccia. Bardzo puszysta, z chrupiącą skórką. Znakomita zamoczona w dobrej oliwie, świetna z szynką, suszonymi pomidorami  i dodatkiem jakiegoś zielska. Można ją po upieczeniu zamrozić a po rozmrożeniu podgrzać, zawiniętą w folię, w piekarniku. Z tej porcji upieczemy dwie okrągłe ( ok 25 cm średnicy) lub dwie prostokątne focaccie.  Robiłam z połowy porcji, w prostokątnej foremce. Na podstawie przepisu z książki Maxine Clark "Kuchnia Włoska" składniki 750 g włoskiej mąki 00 lub pszennej uniwersalne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.