FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ
FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ
Podróże kształcą, wszyscy o tym wiemy. Mnie w dużej mierze kształcą też kulinarnie :) Kilka dni temu, wróciłam z podróży włosko-francusko-hiszpańskiej, która natchnęła mnie do napisania postów z daniami właśnie z tych krajów. Dziś zaczynam od Włoch i pysznej Focacci. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, taka trochę siostra pizzy lecz bez sosu pomidorowego. Bardzo popularna, zazwyczaj podawana na ciepło przed głównym posiłkiem, w celu zaspokojenia pierwszego głodu. Można ją przygotowywać z różnymi dodatka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach
Autor
Katarzyna Czapran
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto drożdżowe, pizza , sos pomidorowy, focaccia, sosy, pizza przepis, drożdżowe, ciasto na pizze, pieczywo, zupa pomidorowa, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia w opałach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję