FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ

FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ

FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ

Podróże kształcą, wszyscy o tym wiemy. Mnie w dużej mierze kształcą też kulinarnie :) Kilka dni temu, wróciłam z podróży włosko-francusko-hiszpańskiej, która natchnęła mnie do napisania postów z daniami właśnie z tych krajów. Dziś zaczynam od Włoch i pysznej Focacci. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, taka trochę siostra pizzy lecz bez sosu pomidorowego. Bardzo popularna, zazwyczaj podawana na ciepło przed głównym posiłkiem, w celu zaspokojenia pierwszego głodu. Można ją przygotowywać z różnymi dodatka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.