Drożdżowy wieniec pizzowy

Drożdżowy wieniec pizzowy

Pomysł na ten przepis powstał z potrzeby wykorzystania dużej ilości sera gouda, która trafiła do mojego domu. O tym dlaczego gouda z OSM Radomsko trafiła do mojej kuchni przeczytacie na koniec tego przepisu. Tymczasem chcę Was namówić na wypróbowanie tego przepisu, zachowałam w nim smak pizzy, a całość super smakuje i na ciepło i na zimno. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – precle –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  fo...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.