bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1076/3453)

Kolorowa łąka – tort chałwowy w stylu angielskim 182

przepis z mniejszą ilością cukru. Na biszkopt ważony : 5 jajek, ok. 300 g. cukru, ok. 280 g. mąki pszennej tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Na masę chałwową: 1 budyń śmietankowy bez cukru, pół litra mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 kostka masła, pół szklanki cukru pudru, 2 chałwy o smaku waniliowym w batoniku (w moim(...)cukru i 250 g mąki. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dosypywać stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie kolejno dodawać żółtka. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i lekko, ale dokładnie wymieszać lub zmiksować. Tortownicę (22-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni

Domowa Cookierenka Agi
Orkiszowe ciasto bananowo-jabłkowe 37

najszybsze ciasto z wykorzystaniem banana oraz jabłka! Polecam do niedzielnej kawki! Składniki: 2 jaja 10 ml oleju rzepakowego 50 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 50 g mąki orkiszowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jabłka Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem i olejem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, mąkę oraz proszek do pieczenia

Truskawkowa Fiesta
Proste ciasto z cynamonowym cukrem 83

Uwielbiam proste ciasta, szybkie w przygotowaniu i nie wymagające miksera. Takie właśnie jest to Proste ciasto z cynamonowym cukrem z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny. Ja

Moja Delicja
Kruche ciasto z rabarbarem i pianką 101

Przepis na pyszne sezonowe ciasto z rabarbarem, wspaniałe połączenie słodkiego kruchego ciasta, puszystej pianki i kwaskowego rabarbaru. Koniecznie wykorzystajcie sezon na rabarbar żeby zrobić to ciacho

Słodki Blog
Łosoś pieczony w sezamie z sałatką z kiwi i pomelo 87

łyżeczki sezamu 2 lyżki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Sałatka: 2 garści dowolnego mixu sałat 2 kiwi 1/2 pomelo 1/3 szklanki orzeszków ziemnych bez soli sos balsamiczny - ilość wedle uznania Przygotowanie: 1.   Z łososia zdejmujemy skórę i kroimy na mniejsze kawałki. Ja podzieliłam 1 filet na 4 kawałki(...)sezam i miód - dodajemy sól i pieprz do smaku. 3.   Kawałki łososia smarujemy równomiernie marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. 4.   Pieczemy przez 20 minut w 180℃ - grzanie góra-dół, bez przykrycia. 5.   W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Kiwi i pomelo obieramy i kroimy w kostkę. 6.   Orzeszki prażymy na suchej

Prosto z Kotła
Pavlova 155

ocet. Wymieszać do połączenia się składników. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 20-24 cm i wyłożyć na niego masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzoną bezę wyłożyć ubitą śmietanę ( nie słodzoną ) i poukładać owoce. Najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Boczek z grilla 182

względu na sporą zawartość tłuszczu nie obędzie się tutaj bez aluminiowej tacki – położenie takiego mięsa bezpośrednio na ruszcie groziłoby małą katastrofą . Ponieważ nie jest ono również tak delikatne jak np. filet z kurczaka czy większość grillowanych ryb, potrzebuje znacznie więcej czasu. Dlatego pokrojony w plastry i zamarynowany boczek najpierw pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej przez ok. 30 minut(...)jednej warstwie. Tackę owijamy od góry (ale nie od dołu!) folią aluminiową. Kładziemy na średnim poziomie poziomie dobrze rozgrzanego grilla i pieczemy przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podnosząc ruszt wyżej. Następnie zdejmujemy folię i dopiekamy boczek bez przykrycia przez kolejne 15 minut, na rumiano, 2-3 razy odwracając na drugą stronę. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery

Kulinarna Pokusa
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 127

cienkie plasterki, skrop pieprzem, solą i oliwą i piecz kilka minut w piekarniku na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, żeby nie były surowe. Nie muszą się zrumienić, bo będziemy je jeszcze dopiekać na pizzy. W tym czasie wymieszaj mascarpone z posiekaną szalotką, serem żółtym, szczypiorkiem i szczyptą pieprzu. Blachę do pieczenia posmaruj oliwą i rozwałkuj na niej połowę(...)wtedy po prostu przyciśnij je dodatkami i rozciągnij brzegi. Wyjmij ziemniaki z piekarnika i ułóż je na pizzy zostawiając margines na brzegi ciasta bez dodatków. Posyp boczkiem pokrojonym w drobną kostkę i skrop oliwą. Piecz 10 minut w 250 stopniach aż brzegi pizzy się zrumienią. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii, odrobiną tartego sera i posyp pieprzem. Jeśli pieczesz pizzę

Ugotowane pozamiatane
Chleb chrupki (fitness) 246

jest bardzo łatwy do przygotowania, nie wymaga zagniatania, ani długiego wyrabiania. Jego chrupkość jest uzależniona od tego, jak cienką warstwę wyłożymy do foremki przed pieczeniem. Taki chleb jest bardzo pożywny i smaczny sam bez dodatków, ale dodanie serka lub wędliny jeszcze bardziej podnosi jego walory smakowe. Mój chlebek ma kolor szary, gdyż jest w nim duża zawartość żyta(...)wymieszać. Ma powstać gęsta zwarta masa, dająca się z trudem mieszać łyżką, do zbyt gęstej dodać więcej wody. Odstawić na około 15 minut. Formę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować go tłuszczem. Na papier wyłożyć masę i uformować cienki placek, wygładzić brzegi i wierzch. Od grubości placka zależy jego chrupkość, cienka warstwa bardziej się wypiecze i będzie bardzo

Kuchcik gotuje
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4684

szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru) 450 ml mleka 1 kostka masła ( 200 g ) 3 łyżki kajmaku z puszki (można zastąpić 2 łyżkami(...)maku z puszki nie trzeba namaczać, ani mielić). Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Masę przełożyć na 2 takie same brytfanki wyłożone papierem do pieczenia (lub piec kolejno). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez 30 minut. Ciasto orzechowe: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na sztywną pianę

Trzeci talerz
Pieczone udka z kurczaka 129

daniu z piersi kurczaka przyszedł czas na danie z użyciem udek. Pieczone udka z kurczaka Udka kurczaka przyrządzone we właściwy sposób są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Takim udkom mało kto jest się w stanie oprzeć, a na ich sam widok każdemu cieknie ślinka. Każde mięso, bez względu na rodzaj, najlepiej smakuje uprzednio zamarynowane. Marynata może być(...)udek z kurczaka 2 cebule szalotki 1 płaska łyżka soli 3 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki miodu 1/4 łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 cytryny rękaw do pieczenia Pieczone udka z kurczaka Jak przygotować pieczone udka z kurczaka. Udka umyć po czym osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski wsypać pieprz, sól, dodać drobno krojoną cebulę, miód, musztardę, cytrynę

mecooks
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 209

filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał.   Składniki: - 2 duże piersi i 2 udka (bez skóry) Marynata: - 3 łyżki ciemnego sosu sojowego - 4 łyżki miodu lipowego - 4 łyżki powideł z węgierek - sok z połowy cytryny - 3 łyżki oleju sezamowego - sól(...)minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka) do miseczki i, w czasie pieczenia, mięso dwukrotnie polewamy ( zużywając całość). Po 25 minutach wyjmujemy filety i odkładamy na deseczkę (zanim pokroimy) na ok. 7 minut, aby mięso wchłonęło soki. Po niecałych 20 minutach wyjmujemy również udka. Filety z kurczaka

mojewypiekiinietylko
Śliwkowe z budyniem i kruszonką 1759

Ciasto ; margaryna - 250 g żółtka jaj - 2 szt jajko - 1 szt mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana  - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki Budyń : budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru  (58 g x 3 ) mleko - 5 szkl cukier - 4 łyżki Kruszonka : cukier - 5 łyżek cukier waniliowy - 1 łyżka masło - 60 g mąka(...)wysmarować tłuszczem, wylepić dno i boki ciastem. Ułożyć na cieście połówki śliwek, zalać śliwki gorącym budyniem, posypać kruszonką. Włożyć blachę z ciastem do nagrzanego do 180 stop. Piekarnika, piec przez ok. 60 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję