Babeczki czekoladowe same w sobie są już poezją, a z dodatkiem granatu tworzą mieszankę wybuchową ;) Słodkość czekolady przełamuje kwaśny granat, który podczas jedzenia babeczek chrupie pod zębami. A dlaczego warto jeść w ogóle granat? Zawiera sporo błonnika, mnóstwo witamin (C, E, B, A) i minerałów (fosfor, potas, magnez, krzem). Warto go jeść by wspomóc m.in: pamięć, układ krążenia, układ trawienny i odporność. Składniki : 100 g mąki 2 duże jajka 3 łyżki masła 6 łyżek mleka 50 g gorzkiej czekolady ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...