Ptysie z porzeczkową pianką

Ptysie z porzeczkową pianką

Ptysie z porzeczkową pianką

Miniaturowe ptysie z ciasta parzonego z kremem porzeczkowym na bazie bezy włoskiej. Słodkie do bólu ciastko przypominające ciepłe lody. Znakomity pomysł na dekorację słodkiego bufetu podczas przyjęcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ptysie z porzeczkową pianką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Porcje 12 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 310 kcal Ptysie z porzeczkową bezą włoską, przypominającą nieco ciepłe lody. Urocz, n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.