bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1080/3453)

Sernik kokosowy z żelką pomarańczową 170

Całość dokładnie mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wygładzamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C (bez termo obiegu). Cukierki kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.  W tym czasie przygotowujemy masę serową. Do misy(...)Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą i kokosem 478

masłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki.  Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.  Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier(...)Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut

VioletoweKucharzenie
Wytrawne babeczki z serem feta, oliwkami i pomidorami 192

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli pieprz 2 łyżeczki ziół prowansalskich 100g suszonych pomidorów w oliwie 100g czarnych oliwek bez pestek 250g sera feta   Przygotowanie: W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, zioła. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre, czyli kefir, masło, jajka. Płynną masę dodajemy do składników suchych

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 145

którego wszyscy chętnie wracamy. Składniki: Ciasto: 290g mąki pszennej 140g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu faceliowego ManufakturaWielkopolska Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 4 łyżki wody 6 łyżek miodu faceliowego ManufakturaWielkopolska 3 łyżeczki żelatyny Beza włoska opalana: 85g cukru 20ml wody 1 białko szczypta soli Dodatkowo: świeże truskawki, borówki kolorowa posypka masło do wysmarowania(...)Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, miód, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, podzielić i wylepić foremki babeczek wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z rabarbarem i bezą 123

ładnie odeszło od brzegu. Łyżka wchodzi w nie bez problemu. Zawsze podpiekam tartę przed położeniem nadzienia. Miękki, przesiąknięty sokiem spód do tarty nie już taki apetyczny. Koroną tarty jest włoska beza, czyli zaparzone z cukrem białka, które po ubiciu dają wyśmienitą bezę. Uwielbiam bezę, oblizałam wszystko co się dało! Bezę opaliłam delikatnie palnikiem. Zawsze czekam na ten moment(...)aluminiową folią, lekko je podpierając. Podczas pieczenia brzegi nie obsuną się. Piecz spód przez 10 minut. Obierz rabarbar ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do rondla, wsyp cukier i smaż przez pół godziny. Większość płynu powinna w tym czasie odparować. Przełóż rabarbar na podpieczony spód i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz jeszcze przez 12 minut. Wyjmij z piekarnika

codojedzenia
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 194

woda – 0,5 szkl * masło – 50 g * mąka pszenna – 0,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 szczypta * duże jajko – 2 szt LEMON CURD: * jajko – 1 szt * cytryna – 1 szt * cukier – 60 g * masło – 35 g BEZA WŁOSKA: * białko – 1 szt * cukier drobny – 80 g * woda – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PTYSIE: Gotujemy(...)Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy” gniazdka ” ( wyższe na brzegach, tak by utworzyć „gniazdko” ) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uwaga! Ptysie znacznie rosną dlatego należy zachować odstępy między nimi! Pieczemy ok. 15-20 minut / 200 C, studzimy. LEMON CURD : Z cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok, wkładamy do metalowej miski, dodajemy cukier, roztrzepane jajko

Ostra na Słodko
Orientalny dorsz pieczony 141

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczonego dorsza w stylu orientalnym. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób będziemy potrzebować: - 350 g dorsza Do przygotowania marynaty będziemy

Bez Cebuli
Ostry schab z piekarnika. 199

dokładnie wetrzeć przyprawy... ...następnie żeby poprawić kształt, przewiązujemy sznurkiem... Odstawiamy lub nie do lodówki, zależy kiedy chcemy go upiec...tym razem wstawiłem. Potem pieczemy z dodatkiem tłuszczu 90 min. /200 st. C ...ostatnie 15min. bez pokrywki. ...schab ładnie się dopiecze i nabierze dobrego koloru... Po upieczeniu studzimy i chowamy do lodówki... Jak widać wyszedł super schabik do chleba(...)tylko :) Podobny przepis znajdziecie tutaj   schab-pieczony-na-kanapki Polecam Smacznego

chleba naszego
Nalewka z owoców czarnego bzu 147

Czarny bez to bardzo wdzięczny krzew w zastosowaniu kulinarnym. Na przełomie maja i czerwca można korzystać z jego kwiatów, a nieco później, na przełomie sierpnia

Marder&Marder Manufacture
Włoskie bezy z kremem kiwi 159

Sandry z bloga Ooomnomnomnom! Wykonanie – z moimi modyfikacjami i bez dodatku barwnika.   Składniki: - bezy ( upieczone z przepisu ), kupne też mogą być Krem: - 250g serka mascarpone - 300g śmietany kremówki 30% lub 36% ( mocno schłodzonej ) - 2 łyżki cukru pudru - 1 galaretka o smaku kiwi (77g)   Przepis na bezę włoską już podałam tutaj . Teraz dalsza jego część. Blaszkę wyłożyłam(...)matą i przy użyciu worka cukierniczego z tylką (13) wyciskałam bezy. Gotowe wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 100 ° C i piekłam-suszyłam przez ok. 3 godziny. Po dwóch godzinach sprawdziłam, bo zmieniły już kolor. Okazało się, że jeszcze są miękkie. Dałam im jeszcze godzinę. Po godzinie piekarnik wyłączyłam i nie otwierając go zostawiłam bezy zamknięte, do rana. Rano wyjęłam, okazało

mojewypiekiinietylko
SZYBKI PLACEK DROŻDŻOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 344

wyrabiania. Jest bardzo smaczny, wilgotny i puszysty i nawet na drugi dzień smakuje jak świeży. Placek drożdżowy jest bez wyrastania, ponieważ rośnie "w oczach", dzięki temp. użytych składników. Składniki podaję na tradycyjną blaszkę. Ja nawet często piekę na blaszce z piekarnika, wtedy placek jest niższy, ale taki właśnie smakuje nam najbardziej. Musi mieć również baardzo dużo owoców i kruszonki

Smaczne Zdrowe
Chleb wieloziarnisty na zakwasie 196

się w końcu zdecydujecie i raz upieczecie domowy chleb na zakwasie, innego już nie będziecie chcieli jeść :-). Chleb wieloziarnisty na zakwasie Składniki: 100 g aktywnego zakwasu żytniego ( przy następnym pieczeniu będzie to gotowy zaczyn, odłożony do lodówki) 75 g otrębów żytnich 250 ml wrzącej wody 15 g soli 75 g siemienia lnianego 75 g ziaren słonecznika(...)niego 100 g, które będzie zaczynem na kolejny chleb. Zaczyn wkładamy do słoika i przechowujemy go w lodówce do dwóch tygodni, bez konieczności dokarmiania. Keksówkę (27 cm) wykładamy papierem do  pieczenia, przekładamy do niej ciasto i odstawiamy do w chłodne miejsce lub do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie chleb posypujemy otrębami, wstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kajmakowy z orzechami 180

Kocham serniki te pieczone i te na zimno, z owocami czy tez bez....WSZYSTKIE ;) Wczoraj miałam nie odpartą ochotę na sernik i masę kajmakową dlatego trzeba było wszystko razem połączyć, by móc zaspokoić swoje żądze ;) do tego orzechy i wyszedł serniczek a'la snickers... Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 1 opakowanie cukru waniliowego 3 krople aromatu waniliowego 1 opakowanie(...)oraz cukier waniliowy ucieramy z jajkami.Dodajemy śmietanę, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy ser...Budyń, mąkę mieszamy razem a następnie dodajemy do sera i chwilę miksujemy... A na koniec aromat waniliowy... Pieczemy 10 minut w temp. 200 stopni i 45 minut w temp. około 160 st Ostudzony sernik smarujemy masa kajmakową . Na patelnię wsypujemy orzeszki i chwile prażymy. A następnie posypujemy sernik

NaKońcuJęzyka
Krucha śliwka 74

zdaniem tu idealnie pasują kwaśne śliwki. Śliwki umyć, osuszyć, przepołowić, wyjąć pestki, poukładać na blaszce rozcięciami do góry, każdą śliwkę posypać cukrem. Piec w 110 st. z termoobiegiem przez 1 godzinę. Po tym czasie blaszkę (ja piekłam na patelni grillowej ze zdejmowaną rączką) wyjąć, lekko przestudzić, delikatnie odlać powstały sok śliwkowy, śliwki przełożyć na ręcznik papierowy lub kratkę lub ściereczkę(...)ustawić do góry dnem, posmarować masłem (to konieczne, bo inaczej papier może się zsunąć lub przesuwać), wyłożyć papierem do pieczenia (papier później przyciąć do wymiarów blaszki, bo jak będzie go za dużo beza upiecze się nierównomiernie). Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, Cukier dodawać stopniowo, łyżka po łyżce. Jak cały cukier zostanie dodany, dodać mąkę ziemniaczaną

moj przepis na
Krucha śliwka 73

zdaniem tu idealnie pasują kwaśne śliwki. Śliwki umyć, osuszyć, przepołowić, wyjąć pestki, poukładać na blaszce rozcięciami do góry, każdą śliwkę posypać cukrem. Piec w 110 st. z termoobiegiem przez 1 godzinę. Po tym czasie blaszkę (ja piekłam na patelni grillowej ze zdejmowaną rączką) wyjąć, lekko przestudzić, delikatnie odlać powstały sok śliwkowy, śliwki przełożyć na ręcznik papierowy lub kratkę lub ściereczkę(...)ustawić do góry dnem, posmarować masłem (to konieczne, bo inaczej papier może się zsunąć lub przesuwać), wyłożyć papierem do pieczenia (papier później przyciąć do wymiarów blaszki, bo jak będzie go za dużo beza upiecze się nierównomiernie). Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, Cukier dodawać stopniowo, łyżka po łyżce. Jak cały cukier zostanie dodany, dodać mąkę ziemniaczaną

moj przepis na