Takie ciacho upiekłam sobie na te zimne, szare i deszczowe dni. Polecam wam je bo jest bardzo smaczne, a smak masła orzechowego z jabłkiem i gruszka idealnie się komponuje :) Przepis z moimi zmianami na blaszkę 23 x 23 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła orzechowego np. od NaturAvena 50 g masła 100 g cukru trzcinowego (może być też zwykły cukier) 2 jajka kl M 150 ml mleka 1/2 płaskiej łyżeczki sody 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka 1 spora, dojrzała gruszka ewent. orzechy ziemne, włoskie lub... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...