Pierniczki z mąki żytniej

Pierniczki z mąki żytniej

Pierniczki z mąki żytniej

Pierniczki z mąki żytniej Adwent już w progu, więc i u mnie coraz bardziej czuć zapach Świąt, tym razem za sprawą pierniczków w odrobinie innej odsłonie, bo z mąką żytnią. Pierniczki od razu po upieczeniu są mięciutkie i nawet z czasem nie twardnieją. A to, że są lekko popękane, dodaje im uroku.  Składniki: 150 g mąki żytniej 150 g mąki pszennej 100 g miodu 100 g cukru brązowego 50 g masła 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika Przygotowanie: Masło, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.