Przepis na : kolacja
Składniki 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 550 lub 500) 30 g świeżych drożdży 80 g cukru 1/2 szkl mleka 150 g roztopionego masła 1 jajo 3 żółtka szczypta soli (opcjonalnie, my najczęściej robimy bez) 50-60 g rodzynek roztopione masło do posmarowania chałki Przygotowanie Najpierw zaczyn: Mleko lekko podgrzejcie, rozpuśćcie w nim drożdże, dodajcie łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Zamieszajcie i odstawcie całość na mniej więcej kwadrans. Jajo ubijcie razem z cukrem i żółtkami. Pozostałą mąkę przesiejcie, zmieszajcie z s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...