gołąbki - 2668 przepisów (strona:58/178)

Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym 78

Uwaga, uwaga! Oto mój sprawdzony (idealny) przepis na pyszne gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym. Wbrew pozorom zrobicie je szybko, prosto i przyjemnie. Przepis w formie filmu: Zapisz przepis The post Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Gołąbkowa patelnia 11293

Gołąbkowa patelnia to danie w smaku zbliżonym do tradycyjnych gołąbków. Są to mięsno-ryżowe klopsiki duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem kapusty i ziemniaków. Przepis na gołąbkową patelnię nie jest zbyt skomplikowany i z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych gołąbków. Gołąbkową patelnię przygotowujemy z tych samych składników, co tradycyjne gołąbki z tą różnicą, że zrobienie(...)tego dania jest o wiele prostsze, ponieważ nie musimy blanszować kapusty i zawijać gołąbków. Gołąbkowa patelnia to danie, które możemy przygotować na jednej patelni, czyli idealne na obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu a chcemy podać coś smacznego i pożywnego. Jeśli szukacie pomysłu, które przypadnie do gustu waszym domownikom to polecam wypróbować przepis na gołąbkową patelnię! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Zupa gołąbkowa 82

entuzjastycznie do niej nastawiona… a potem ją spróbowałam. Pyszna (myślę, że nawet i bez mięsa byłaby spoko ;)). I chyba nie jest jakimś dużym zaskoczeniem, że naprawdę smakuje jak gołąbki. A, i jeszcze jedna uwaga. Zjedzcie ją najszybciej jak się da, później ryż wchłonie cały płyn i zrobią Wam się z tego gołąbki podziabane widelcem(...)chyba, że chcecie zjeść podziabane widelcem gołąbki, to się nie krępujcie. Składniki: 2,5 l bulionu warzywnego 500 g mielonej łopatki wieprzowej pół główki małej kapusty 190 g koncentratu pomidorowego 150 g ryżu (ja użyłam parboiled) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól

Kardamonovy
Kuchnia na trudne czasy 160

różnych sklepach. Można też chodzić na zakupy z listą potrzebnych rzeczy i zawsze wiedzieć, ile pieniędzy mamy jeszcze do dyspozycji. 2.Gotujcie dania na zapas, zupy, dania jednogarnkowe, gulasze, gołąbki, wykorzystujcie podroby jeśli lubicie, takie dania można potem mrozić lub wekować w słoikach. W lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików(...)meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką – Jarskie gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami – Gołąbki z ryżem i mięsem – Wekowanie zupy , przygotowane w ten sposób porcje zupy mogą stać w lodówce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z serem w sosie paprykowym 119

Gołąbki z serem w sosie paprykowym Czy jedliście już kiedyś gołąbki z serem  w tak aromatycznym sosie paprykowym, najwyższa pora.Polecam. Składniki: ·        1 główka kapusty ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 torebka ryżu(...)Bazyli, gotujemy 5 minut. Studzimy i blendujemy 8.    Sos ponownie przelewamy do garnka, zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąka i chwilkę gotujemy. 9.    Gotowym sosem polewamy gołąbki. 10.       Danie gotowe. 11.       Smacznego

Kulinarna Chwila
Gołąbkowy Hit 164

rozbijamy, solimy. 2.       Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki. 3.       Układamy w naczyniu żaroodpornym. 4.       Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)warzywa będą miękkie. 6.       Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą. 7.       Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8.       Zapiekamy 30 minut w 180°C. 9.       Danie gotowe. 10.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotleciki a la gołąbki 158

Kotleciki a la gołąbki Dziś zapraszam Was na pyszne kotleciki a la gołąbki. U nas taki obiad znika w mgnieniu oka. Tak przygotowane kotlety z ryżem i kapustą włoską są bardzo sycące. Dlatego najczęściej jemy je bez żadnych dodatków. Ale Wy oczywiście śmiało możecie je podać np. z ziemniakami lub zestawem surówek. Podane składniki(...)dużą porcję dla 4 osobowej rodziny. Polecam. Prosty i pyszny obiad.   Składniki: Na kotleciki a la gołąbki: 1 kg mięsa mielonego np. wieprzowo-wołowego pół główki mniejszej kapusty włoskiej 2 jajka klasy M około 9 pełnych łyżek ugotowanego ryżu – użyłam basmati Karoon świeżo mielony pieprz i sól do smaku bułka tarta olej do podsmażenia kotlecików

Słodkie okruszki
Gołąbki Ala Meksykańskie 183

Gołąbki Ala Meksykańskie Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne. Składniki: ·        Główka kapusty ·        ½ kg mięsa mielonego(...)marchew. 5.   Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy. 6.   Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C. 7.   Gołąbki gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Letnie przepisy: risotto groszkiem i truflami oraz perskie lody 156

podawać lekko ciepłą. Marynowane liście winogron Należy je zerwać właśnie teraz – wczesnym latem. Gdy je zamarynujemy możemy je jeść przez cały rok. Co możemy z nich zrobić? Gołąbki z ryżem lub z mięsem lub co tylko chcecie. Składniki: 50 dużych liści winogron – zbieramy kiedy są młode, ale na tyle duże, żeby dało się coś(...)zakręcić słoiki. Jeśli nie będziemy ich jeść szybko, warto słoik zapasteryzować. Liście są gotowe po miesiącu, ale pasteryzowane spokojnie wytrzymają do kolejnych zbiorów. Z gotowych liści możemy zrobić gołąbki z ryżem lub dowolnym innym farszem. Lody perskie – kanapki lodowe z szafranem i pistacjami Lubicie kanapki lodowe? To prosty, ale też wyszukany deser. Wystarczy doprawić kupne lody

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 348

Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 500 g mielonego mięsa 2 woreczki ryżu 3/4 szklanki kaszy manny 1/2 małej kapusty pekińskiej 2 jajka Szklanka passaty pomidorowej 1,5 l bulionu 1 łyżka śmietany 1 łyżka majeranku Natka pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku Czosnek niedźwiedzi Sól,  pieprz Olej do smażenia Zacznijmy od ryżu(...)sosu. Mieszamy. Dodajemy pokrojony drobno czosnek niedźwiedzi. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. (można ale nie trzeba zabielić sos śmietaną - u mnie bez zabielania). A następnie możemy wrzucać nasze gołąbki. Dusimy tak na lekkim ogniu przez ok 15 min. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Zupa gołąbkowa 136

naprawdę smakuje jak gołąbki. A, i jeszcze jedna uwaga. Zjedzcie ją najszybciej jak się da, później ryż wchłonie cały płyn i zrobią Wam się z tego gołąbki podziabane widelcem. No chyba, że chcecie zjeść podziabane widelcem gołąbki, to się nie krępujcie. Składniki: 2,5 l bulionu warzywnego 500 g mielonej łopatki wieprzowej pół główki

Kardamonovy
Dolma czyli gołąbki w liściach winogron 145

Gołąbki to klasyka naszej kuchni, ale czy znacie gołąbki zawijane w liściach winogronowych? Takie gołąbki są znane w Grecji, ale nic nie stoi na przeszkodzie by zaistniały też w naszej kuchni. Podam przepis na smakowite danie, które mogą sobie zrobić wszyscy, a szczególnie Ci, którzy mają swoje winorośla. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie