gołąbki - 2500 przepisów (strona:55/167)

Gołąbki w sosie pomidorowym 536

mojej mamy, tym razem postanowiłem zebrać całą wiedzę i wszystkie wskazówki i zrobić go po swojemu - i wiecie co - UDAŁO SIĘ - smakuje jak ten od mamy ;) Co potrzebujemy na gołąbki :   kapustę - najlepsza jest młoda 3 woreczki ryżu 500 gr mięsa mielonego - używam zawsze wołowo-wieprzowego  1 łyżeczka vegety  1 jajko kostka rosołowa Co potrzebujemy(...)pomidorowy: 5 dojrzałych pomidorów lub krojone pomidory w puszcze (bez skórki) 2-3 papryczki chilli  cebulę  2 ząbki czosnku  odrobina oliwy  śmietana 18%  Przygotowanie gołąbków: Najlepiej jeśli mamy młodą kapustę wtedy wystarczy sparzyć ją wrzątkiem aby liście ładnie odchodziły, natomiast jeśli nie mamy młodej kapusty jak w moim przypadku to musimy wyciąć głąb

Mechanik w kuchni
Bez owijania...w kapustę! GOŁĄBKI INACZEJ. 192

jednak jak wiadomo, ze skutkiem niezadowalającym. No, ale może przejdźmy do przyjemniejszych spraw i zagadnień? Miałam więc ochotę na gołąbka. I posiadałam wszystkie składniki. Jednakże, jako leniwiec pospolity z rodzaju Homo leniwus , zawijanie mnie przerosło. Postanowiłam, że zrobię gołąbki - niegołąbki. Pewnie wiele z Was już je robiło, bądź jadło. Przepisem tym, Ameryki nie odkryłam i zdaję(...)gotuję dla siebie, dla rodziny, a nie po to, by pokazać się w sieci. W żadnym wypadku, nie jest to moim celem (nie kłamię, naprawdę, tym razem nie xd ). GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. (przepis bardzo popularny ;) 500g mielonego mięsa 1/2 główki kapusty pekińskiej bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku Kapustę posiekałam, dodałam do mięsa. Wrzuciłam przyprawy

W kuchni Karmel-itki
Kapusta. Grzyby. Kasza jaglana. Gołąbki z kaszą i świeżymi grzybami. 207

chyba powiedzieć, że latały i to bardzo nachalnie. To pyszne danie, ale nie lubię go robić więc kiedy mamy na nie ochotę zbieram się do przygotowania kilka dni. Klasyczne gołąbki z mięsem, w sosie pomidorowym, i to z młodej kapusty, śniły mi się nawet którejś nocy... Kupiłam więc piękną główkę, naszykowałam mięso, pomidory, zmobilizowałam się .... Tyle, że zawsze(...)grzybów postanowiłam też wykorzystać je do farszu. Pomyślałam, że razem z kaszą będą wspaniałym nadzieniem. I tak, z jednej główki kapusty zrobiłam 2 rożne rodzaje kapuścianych zawijasów. Zaletą zrobienia gołąbków jest to, że nawet z 1 główki kapusty wychodzi ich cały garnek więc kiedy już się zbiorę to potem przez 2-3 dni nic innego nie muszę gotować

Smaczna Pyza
Catering wegetariański – dieta wege w cateringu Dietering 44

kaszą lub ryżem i warzywami zapiekanki jajeczne z warzywami Oczywiście są to tylko przykłady i w pudełkach zawsze możesz znaleźć coś zupełnie nowego! Na przykład ostatnio Dietering zaskoczył mnie gołąbkami z sosem grzybowym. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z gołąbkami w cateringu dietetycznym. Jedną z zalet cateringów, jest fakt , że mogę zjeść posiłki, które rzadko robię(...)sama, bo są czasochłonne w przygotowaniu – czyli na przykład takie gołąbki Jakie zalety ma catering wegetariański? Wegetariański catering ma wiele zalet! Wśród nich mogę wymienić przede wszystkim: dania zawierają dużą ilość świeżych warzyw i owoców dania w diecie wege wpływają na poprawę trawienia i funkcji jelit (zawierają dużo błonnika ) posiłki są bogate w witaminy z grupy

Via Gusto
Młode gołąbki 51

Młode gołąbki Pyszne, szybkie i niedrogie danie jednogarnkowe albo ściślej mówiąc z jednej patelni. Soczyste i rumiane klopsiki mięsno-ryżowe duszone w młodej kapuście, to bardzo aromatyczny i mega smaczny obiadek. Polecam!     Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 100g ryżu przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego mąka(...)smaku solą i pieprzem *** *** Smacznego ***     POLECAM TAKŻE: Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! KLIKNIJ TUTAJ Najlepsze pomysły na pyszne obiady! Przepisy tutaj (KLIK)     Artykuł Młode gołąbki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Gołąbki w kapuście 33

smaku .Całość wyrabiamy.Gotowy farsz nakładamy na środek lekko posolonych liści. Składamy do środka prawy i lewy bok liścia i zwijamy w roladkę.(Ja owijam trochę nitką).Następnie uformowane gołąbki pieprzymy ,posypujemy lekko papryką i podpiekamy na oleju,aż się zrumienią.Podpieczone zalewamy bulionem.Dodajemy liście ,ziele i dusimy ok 45 min..Po tym czasie wyjmujemy gołąbki(...)łyżeczki mąki rozprowadzamy w zimnej wodzie,wlewamy do sosu i zagotowujemy.Sos można zabielić śmietaną. Również można dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i trochę ketchupu,aby mieć sos pomidorowy.Smacznego Artykuł Gołąbki w kapuście pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym 42

Uwaga, uwaga! Oto mój sprawdzony (idealny) przepis na pyszne gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym. Wbrew pozorom zrobicie je szybko, prosto i przyjemnie. Przepis w formie filmu: Zapisz przepis The post Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Gołąbkowa patelnia 11097

Gołąbkowa patelnia to danie w smaku zbliżonym do tradycyjnych gołąbków. Są to mięsno-ryżowe klopsiki duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem kapusty i ziemniaków. Przepis na gołąbkową patelnię nie jest zbyt skomplikowany i z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tradycyjnych gołąbków. Gołąbkową patelnię przygotowujemy z tych samych składników, co tradycyjne gołąbki z tą różnicą, że zrobienie(...)tego dania jest o wiele prostsze, ponieważ nie musimy blanszować kapusty i zawijać gołąbków. Gołąbkowa patelnia to danie, które możemy przygotować na jednej patelni, czyli idealne na obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu a chcemy podać coś smacznego i pożywnego. Jeśli szukacie pomysłu, które przypadnie do gustu waszym domownikom to polecam wypróbować przepis na gołąbkową patelnię! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Zupa gołąbkowa 54

entuzjastycznie do niej nastawiona… a potem ją spróbowałam. Pyszna (myślę, że nawet i bez mięsa byłaby spoko ;)). I chyba nie jest jakimś dużym zaskoczeniem, że naprawdę smakuje jak gołąbki. A, i jeszcze jedna uwaga. Zjedzcie ją najszybciej jak się da, później ryż wchłonie cały płyn i zrobią Wam się z tego gołąbki podziabane widelcem(...)chyba, że chcecie zjeść podziabane widelcem gołąbki, to się nie krępujcie. Składniki: 2,5 l bulionu warzywnego 500 g mielonej łopatki wieprzowej pół główki małej kapusty 190 g koncentratu pomidorowego 150 g ryżu (ja użyłam parboiled) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól

Kardamonovy
Kuchnia na trudne czasy 121

różnych sklepach. Można też chodzić na zakupy z listą potrzebnych rzeczy i zawsze wiedzieć, ile pieniędzy mamy jeszcze do dyspozycji. 2.Gotujcie dania na zapas, zupy, dania jednogarnkowe, gulasze, gołąbki, wykorzystujcie podroby jeśli lubicie, takie dania można potem mrozić lub wekować w słoikach. W lecie i jesienią róbcie przetwory z sezonowych warzyw i owoców. – bigos do słoików(...)meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką – Jarskie gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami – Gołąbki z ryżem i mięsem – Wekowanie zupy , przygotowane w ten sposób porcje zupy mogą stać w lodówce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z serem w sosie paprykowym 83

Gołąbki z serem w sosie paprykowym Czy jedliście już kiedyś gołąbki z serem  w tak aromatycznym sosie paprykowym, najwyższa pora.Polecam. Składniki: ·        1 główka kapusty ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 torebka ryżu(...)Bazyli, gotujemy 5 minut. Studzimy i blendujemy 8.    Sos ponownie przelewamy do garnka, zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąka i chwilkę gotujemy. 9.    Gotowym sosem polewamy gołąbki. 10.       Danie gotowe. 11.       Smacznego

Kulinarna Chwila
Gołąbkowy Hit 137

rozbijamy, solimy. 2.       Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki. 3.       Układamy w naczyniu żaroodpornym. 4.       Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju(...)warzywa będą miękkie. 6.       Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą. 7.       Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8.       Zapiekamy 30 minut w 180°C. 9.       Danie gotowe. 10.   Smacznego

Kulinarna Chwila