GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI I BRYNDZĄ

GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI I BRYNDZĄ

GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI I BRYNDZĄ

Zapraszam na gołąbki podhalańskie. Tradycyjne gołąbki z mięsa z dodatkiem np.ryżu w sosie pomidorow ym    jedliście zapewne nie raz. Te z dzisiejszego przepisu pochodzą z polskich gór. Faszerowane są ziemniakami, bryndzą,wędzonym boczkiem i cebulą. Połączenie tych składników jest naprawdę rewelacyjne i warte spróbowania.   Składniki: główka białej / włoskiej kapusty (około 1kg) 500g ziemniaków 125 g bryndzy  200 g cebuli 100 g wędzonego boczku 2 jajka sól,pieprz do smaku łyżeczka majeranku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.