zupa z reszty kapusty do gołąbków-zero waste...

zupa z reszty kapusty do gołąbków-zero waste...

Składniki: skrzydełka kurczaka 10 sztuk, woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka rozdrobniona, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kapusta z gołąbków , papryka 2 sztuki większe, ziemniaki 8 sztuk średnie, kucharek 2 łyżki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka Skrzydełka kurczaka zalać wodą i zagotować, łyżką "szumówką" zebrać pianę, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować z 25 minut na średnim ogniu. Kapustę co została z obierania liści do gołąbków...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.