Spaghetti z sardynkami i suszonymi pomidorami. Hiszpańska kuchnia jest znana z wielu wyśmienitych potraw a jednym z najpopularniejszych składników, które używane są w niej, jest makaron. Jednym z fascynujących rodzajów hiszpańskiego makaronu jest ten z suszonymi pomidorami kaparami i hiszpańskimi sardynkami. Spaghetti z sardelami i suszonymi pomidorami To połączenie smaków i aromatów sprawia, że jest to danie niezwykle wyjątkowe. Historia(...)danie intensywnym smakiem, pomidorów kapary dodają mu pikantności i kwasowości, a hiszpańskie sardynki nadają mu delikatności i bogactwa. Jest to danie, które idealnie odzwierciedla smak i tradycje hiszpańskiej kuchni. Spaghetti z sardelami i suszonymi pomidorami Jeśli jesteś mój drogi czytelniku — podglądaczu miłośnikiem hiszpańskiej kuchni lub po prostu szukasz czegoś nowego i ciekawego do wypróbowania hiszpański makaron z suszonymi pomidorami kaparami
RafalCookMakaron z bakłażanem to mój dzisiejszy pomysł na obiad. Bardzo proste do przygotowania danie, szybkie, tanie, smaczne i do tego zdrowe – czego można chcieć więcej? Ja użyłam makaronu spaghetti, ale wybór zależy od was – my spaghetti bardzo lubimy w wersji obiadowej. Nie szczędźcie dobrej oliwy i czosnku a danie będzie mega! PRZEPIS MAKARON Z BAKŁAŻANEM Składniki: 500g spaghetti(...)Dodajemy przyprawy. Makaron gotujemy al dente. Makaron wrzucamy do bakłażanów z pomidorami, mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oliwą, ewentualnie sokiem z cytryny. Podajemy z listkami bazylii. @dorotasmakuje spaghetti z bakłażanem pyszne ! przepis www.dorotasmakuje.com ♬ Good Vibes – Rerewrpd Artykuł Makaron z bakłażanem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota SmakujeKlasyczne, najlepsze. Dawno nie jadłam tak dobrego ragu. Bo tak naprawdę w tradycyjnej kuchni włoskiej nie ma czegoś takiego jak spaghetti bolognese. Skąd to wiem? A z Top Gear. Kiedyś Hammond chciał we Włoszech zamówić to danie i każda restauracja mówiła mu, że nie mają czegoś takiego w karcie. Jeżeli będziecie mieli problem ze znalezieniem go pod nazwą Spaghetti bolognese(...)mniejsze łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 puszki krojonych pomidorów pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka oregano (opcjonalnie) 400 g makaronu spaghetti parmezan sól pieprz oliwa (przepis na 4 porcje) Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojone drobno cebulę i seler, rozdrobniony czosnek i startą na największych oczkach obraną marchewkę. Wszystko
Kardamonovymakarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami RISOTTO ZE SZPARAGAMI Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 200 g ryżu do risotto – 2 szalotki
nietylkopasta.plMakaron z dodatkiem świeżych małży oraz czosnku i pomidorków koktajlowych. SPAGHETTI Z MAŁŻAMI SKŁADNIKI 100 gramów spaghetti na osobę; 1 słoiczek vongoli; kilka pomidorków koktajlowych; 3 ząbki czosnku; suszone chilli; natka pietruszki; nieco oliwy truflowej lub zwykłej; kilka kromek chleba; przepis na spaghetti z małżami w stylu włoskim Artykuł Spaghetti z małżami w stylu włoskim pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaMakaron wymieszany z przesmażonym boczkiem z dodatkiem startej marchewki, cebuli i czosnku. SPAGHETTI Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti; 80 gramów szynki lub boczku szwarcwaldzkiego; dymka; czerwona cebula; czosnek; marchewka; oliwa; parmezan; przepis na spaghetti z boczkiem szwarcwaldzkim Artykuł Spaghetti z boczkiem szwarcwaldzkim pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem gotowanego, a następnie podsmażonego na oliwie bobu oraz świeżej mięty. SPAGHETTI Z BOBEM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego bobu; 250 gramów makaronu spaghetti; 150 gramów parmezanu lub grana padano; 3 ząbki czosnku; garść liści świeżej mięty; sól, pieprz; przepis na spaghetti z bobem i miętą Artykuł Spaghetti z bobem i miętą latem robione pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSycący makaron w oliwie z dodatkiem kaparów, sardeli i chilli podany z chrupiącymi grzankami z chleba. SPAGHETTI ALLA SAN GENNARO SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 5-6 filecików anchois 2-3 kromki czerstwego chleba 3-4 ząbki czosnku suszone oregano płaska łyżka kaparów oliwa z oliwek extra vergine sól, pieprz przepis na spaghetti alla San Gennaro z Neapolu Artykuł Spaghetti
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem smażonych z czosnkiem i chili krewetek, pomidorów i świeżej rukoli. SPAGHETTI Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti; 20 sztuk średniej wielkości krewetek; 6 sztuk pomidorów suszonych w oliwie; 2 papryczki chilli; 2 ząbki czosnku; mały kieliszek białego wina; sól, pieprz; 1 cytryna; garść świeżej rukoli; przepis na spaghetti z krewetkami i... Artykuł Spaghetti z krewetkami
Kuchnia TomkaSPAGHETTI ALLA PUTTANESCA SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti; około 10 oliwek włoskich w oliwie; około 10 pomidorków koktajlowych; 6 filecików anchovies; 1 ząbek czosnku; 1 łyżka kaparów; chilli w płatkach lub jeszcze lepiej peperoncino; natka pietruszki; przepis na spaghetti alla puttanesca Artykuł Spaghetti alla Puttanesca oryginał pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaBył taki czas, że Carbonarę jedliśmy tylko z dodatkiem śmietanki (przepis spaghetti a’la carbonara – ze śmietanką publikowałam już dość dawno temu na blogu). Dla wielu osób jest to forma nie do przyjęcia, natomiast ja na tamten moment nie wyobrażałam sobie inaczej. NA TAMTEN MOMENT – to słowo klucz No właśnie, co się zmieniło? Sama nie wiem(...)kiedy, ale już od dłuższego czasu szykuję spaghetti carbonara bez śmietany. I na chwilę obecną nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej. Taka zmiana!!! To jest zdecydowanie jedno z ulubionych dań mojej rodzinki! Plus jest szybkie i niedrogie do przygotowania. Z racji, że nie mam dostępu do pancetty, wykorzystuję boczek. Nie zawsze trzymam się wyznaczonych poniżej proporcji i czasem daję
Smaki Na TalerzuSPAGHETTI AMATRICIANA SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti lub vermicelli; kieliszek białego, wytrawnego wina; około 80 gramów guanciale (lub surowego, wędzonego boczku); kawałek sera pecorino romano; puszka pomidorów bez skórki lub świeże pomidory w lecie (bardzo dojrzałe); oliwa z oliwek; papryczka peperoncino; sól; przepis na spaghetti amatriciana Artykuł Spaghetti amatriciana przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSPAGHETTI AGLIO OLIO SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti, linguine lub bucatini; 1 papryczka chilli; 2-3 ząbki czosnku; garstka natki pietruszki; oliwa extra vergine; przepis na spaghetti aglio olio e peperoncino Artykuł Spaghetti aglio olio e peperoncino pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSPAGHETTI CARBONARA SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti lub bucatini; 3 wiejskie jajka; 150 gramów guanciale lub surowego, wędzonego boczku lub pancetty; 6 łyżek sera pecorino romano; sól, pieprz; przepis na spaghetti carbonara Artykuł Spaghetti carbonara przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka