SPAGHETTI TRAPANESE Z MIGDAŁAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ

SPAGHETTI TRAPANESE Z MIGDAŁAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ

SPAGHETTI TRAPANESE Z MIGDAŁAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ

To spaghetti trzeba spróbować i już! Sos podobny jest do pesto plus pomidory. Podobno ten sos do spaghetti robiony jest tylko w mieście Trapani we Włoszech. Świeża bazylia,prażone migdały,parmezan i pomidory. Czego trzeba więcej?! ;-) Składniki: 500 g spaghetti spaghetti nr.4 Lubelli 150 g migdałów 2 ząbki czosnku 4 garście listków świeżej bazylii 150 g parmezanu 600 g pomidorów 150 g migdałów sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia Zacznijmy od migdałów. Można użyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.