Przepis na : obiad
SPAGHETTI AMATRICIANA SKŁADNIKI 250 gramów makaronu spaghetti lub vermicelli; kieliszek białego, wytrawnego wina; około 80 gramów guanciale (lub surowego, wędzonego boczku); kawałek sera pecorino romano; puszka pomidorów bez skórki lub świeże pomidory w lecie (bardzo dojrzałe); oliwa z oliwek; papryczka peperoncino; sól; przepis na spaghetti amatriciana Artykuł Spaghetti amatriciana przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.