O, rudy, rudy, rudy, rudy rydz Jaka piękna sztuka! Rudy, rudy, rudy rydz A ja rydzów szukam O, rudy, rudy, rudy, rudy rydz Mam na rydza smaczek Rudy, rudy, rudy, rudy rydz Lepszy niż maślaczek Czy lepszy niż maślaczek, to nie wiem. Polemizowałabym. Niemniej jednak w lasach zaroiło się od rydzów, a mnie od razu śpiewa się w myślach (i niestety ku utrapieniu otoczenia nie tylko w myślach) piosenka Heleny Majdaniec i chwyta ochota na smakołyki runa leśnego. Dziś mam dla Was prosty przepis na spaghetti z rydzami w sosi... czytaj dalej...
Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.
Czytaj dalej...O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.