To danie jest najlepszym dowodem, że kuchnia to królestwo prostoty. Tylko kilka prostych składników wystarczy, aby przygotować słynne włoskie spaghetii aglio olio e peperoncino. W upalne dni trudno wyobrazić sobie na stole lepsze jedzenie. Wiemy coś o tym, bo właśnie ugotowaliśmy je podczas wakacji w Chorwacji, gdzie kuchnia włoska miesza się z bałkańską, a żar leje się nieba. Przepis na spaghetti aglio olio e peperoncino Składniki: 500 gramów makaronu spaghetti, 3/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 ząbki czosnku, 1 p... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...