Przepis na : obiad
W internecie znajdziemy wiele przepisów na to, typowo włoskie danie – spaghetti carbonara. Ten makaron przygotujemy dosłownie w 15 minut, to niewiele więcej aniżeli czas gotowania makaronu. Wbrew pozorom dodatek natki pietruszki, szalotki i parmezanu sprawi, że nie jest ono bardzo ciężkie. Składniki 3 żółtka jajek 150ml śmietany 18% makaron spaghetti 150g wędzonego boczku 1 szalotka 2 ząbki czosnku 50g parmezanu natka pietruszki sól pieprz Klasyczne spaghetti carbonara – przepis Makaron gotujem... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...