Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą

Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą

Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą

Już wiem, że to danie będzie moim osobistym hitem lata. Szybkie i pyszne, a przy tym delikatne i nieobciążające żołądka w upalne dni. Wystarczy kilka świeżych składników, garść ulubionych orzechów i makaron spaghetti. Do tego cytrusowa lemoniada i obiad będzie idealny! Przepis na lemoniadę cytrusowo -ziołową znajdziecie TU A jak przygotować takie danie? Składniki (na 2 porcje) 200 g makaronu spaghetti 100 g świeżego szpinaku garść świeżej rukoli kilka migdałów, orzechów nerkowca, orzechów makadamia kawałek pra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, makaron, spaghetti, szpinak, cukinia, rukola, makaron ze szpinakiem, obiad

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.