już tęskniła za latem. Spoglądając na dzieci bawiące się w ogrodzie zauważyła kilka bardzo dojrzałych bananów na stole w kuchni. Jedyna rzeczą, jaką przyszła jej do głowy był chlebek bananowy, o najpiękniejszym aromacie tych owoców. Szybki zwiad po kuchennych szafkach i na buzi pokazał się uśmiech. Miała wszystkie potrzebne składniki. Spojrzała jeszcze raz przez okno i pełna optymizmu wzięła się
Malinowe Pocałunkimocno przejrzałymi bananami, których nikt już nie chce zjeść w domu? Mam nadzieję ze ich nie wyrzucanie, bo takie banany świetnie nadają się do upieczenia pysznego ciasta, czyli chlebka bananowego. To jedno z naszych ulubionych ciast, bo jest mega szybkie, mega proste i zawsze się udaje. Dzisiaj polecam wersje orkiszową z borówkami. Inne znajdziecie na blogu. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbananowy sandwich Nie jest to deser, choć jest pyszny, a raczej energetyczny baton, dostarczający naszemu organizmowi energii i cennych składników odżywczych. Takiej przekąski często potrzebujemy, czy to po wyczerpującym treningu, czy tez po trudach codziennego dnia. Składniki dla czterech osób 8 kawałków pieczywa chrupkiego 3 banany masło migdałowe, przepis na które znajduje się tutaj 3 łyżki miodu
Miód i pieprznietolerancję laktozy może to być klasyczne mleko krowie, mleko o niskiej zawartości laktozy, sojowe, ryżowe, kokosowe, orzechowe i każde dowolne inne mleko roślinne. Nadadzą się również mleka smakowe – bananowe czy truskawkowe albo czekoladowe. Ja najczęściej mieszam mleko bez laktozy z jakimś smakowym, które akurat mam w lodówce – deser w ten sposób smakuje za każdym razem inaczej. Opcja gotowana przyspiesza zdecydowanie
Karo in the KitchenBananowe (biszkoptowe) gryczane placki; z sosem karmelowym i malinami Mąka gryczana to moje odkrycie ostatnich czasów :D a wieczorem moja kuchnia zamienia się wytwórnię przecieru pomidorowego, hyhyh
More food, love and dreamschlebek bananowy , piekę takie babeczki by podać jako przekąskę dla dziecka. Bez cukru, proste, szybkie i bardzo smaczne. Z tej porcji wychodzi mi 6 małych bułeczek, które pakuje na spacer z synkiem. Gdy podwoimy składniki możemy uformować większe, przekroić i posmarować masełkiem na śniadanie. Bardzo popularne tutaj w UK, dlatego nazwę podaję angielską:) Polecam! Składniki: 100 g mąki
NA MOIM TALERZUBananowe naleśniki (z dodatkiem mleczka) ; z malinową ricottą i mleczkiem kokosowym (wsiąkło) Zmienili mi ricottę w sklepie na jakąś inną.. i chyba muszę zacząć się zaopatrywać w nią w jakimś innym sklepie, bo poprzednia mi bardziej smakowała :( (ale ładnie dzisiaj bym się ze zdjęciami załatwiła >.< na szczęście w ostatniej chwili ogarnęłam, że coś jest
More food, love and dreamsbananowe placki Prosty przepis który z pewnością będzie miłą odmianą w naszym codziennym jadłospisie. składniki dla trzech osób 3 banany 6 jajek 3 łyżki mąki 1 łyżka oleju Sposób przygotowania Jaja wbijamy do garnka, dodajemy obrane banany i miksujemy całość blenderem ( lub widelcem, czy trzepaczką), dodajemy mąkę, mieszamy i odstawiamy ciasto na 5-10 minut. Następnie ponownie mieszamy ciasto
Miód i pieprzjeśli po rozpuszczeniu wydaje się być zbyt gęstą można dodać do niej łyżeczkę oleju kokosowego i dokładnie wymieszać. Banany kroimy na plasterki grubości około 0,5 cm. Między dwa bananowe krążki nakładamy cienką warstwę masła orzechowego. Zanurzamy w czekoladzie i odkładamy na kawałek papieru do pieczenia. Kiedy czekolada jest jeszcze mokra, dekorujemy kolorowymi cukiereczkami. Gotowe banany wkładamy do zamrażarki
CiastkozercyKukurydziane scones z malinami; malinową ricottą mrożona kawa bananowa Pogoda może trochę nie taka na mrożoną kawę, ale kto by się tym martwił. Na dworze czuję już jesień, a ja za to serwuję sobie słoneczne scones z letnim skarbem, malinami ^^ Niezwykle kruche,delikatne, pyszne ^^ Przepis: 45g mąki kukurydzianej 15g maki pszennej 15g zimnego masła
More food, love and dreamszmiksuj i wylej na biszkopty. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. W między czasie galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku. Jak całkowicie wystygnie delikatnie wylej na wierzch masy bananowej. Wstaw do lodówki, aż masy stężeją. Ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce. Smacznego! Zapraszam Was na instagrama i facebooka. ;-) Pięknego dnia
SMYKWKUCHNIOstatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM Składniki: - 2 duże banany - 2-3 łyżki masła orzechowego - 2 jajka - 125 mililitrów mleka - 250 gram mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 125 gram cukru - 75 gram masła - 1 łyżeczka ekstraktu
Życie zamknięte w smakumyślę, że łatwiej byłoby oddać sprawę w ręce specjalistów z http://www.grupainterio.pl/ , przecież oni najlepiej znają się na kompleksowym urządzaniem wnętrz. Te rozważania umilam sobie pyszną mrożoną kawą o bananowym smaku. Z dużą ilością spienionego mleka, skutecznie Was orzeźwi :) Polecam! Składniki: (4 porcje) 300 ml mocnej, zimnej kawy 12 kostek lodu 1 banan 2 łyżeczki cukru 250 ml mleka Kawę
Domowa cukiernia Ewyidealna i szybka forma deseru na upalne dni. A przy tym są porządną dawką witamin i składników odżywczych. Jako, że sezon jagodowy trwa zaproponuję Wam dziś koktajl jagodowo- bananowy. Koktajl jest bardzo pyszny, pożywny i orzeźwiający. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,4 kg jagód, 1 banan, 0,5 l kefiru lub jogurtu naturalnego, 100 ml mleka
Passion of Cooking