Krążące w sieci fit placuszki bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej. Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne… Mimo to polecam, warto się przekonać czy ten przepis trafi w wasz smak. Zapraszam również do obejrzenia filmiku scroll down for English Poziom trudności: średnie (!)* Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji
Bazując na smakuŚliwki i jabłko pod bananową kruszonką; z tahini Dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić w ten weekend, bo nie wiem jak u was, ale u mnie od dwóch dni pada :( pocieszam się wiec gorącym śniadaniem i wracam do książek
More food, love and dreamsuruchamiania suszarki z połową wsadu. Noże i obieraki - wydawać by się mogło, że każdy ostry nóż będzie odpowiedni. I w sumie jest to prawda, ale.... jeżeli zamierzamy przygotować np. bananowe paluszki, to już nie jest takie proste. W takim wypadku korzystam z moich niezawodnych " pikutków" firmy Victorinox Może nie wyglądają super, ale za to są niezwykle ostre
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszne, lekko słodkie, choć bez dodatku cukru, placuszki bananowe to dobra propozycja na śniadanie. Jeden placuszek to tylko 92 kcal. Składniki (ok 8 placuszków): 2 dojrzałe banany 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek otrębów (dałam pszenne i żytnie) 5 łyżek płatków owsianych górskich łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie Banany blendujemy z jogurtem, albo rozgniatamy widelcem. Dodajemy
e-PrzepisyKulinarneZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Koktajl Malinowo-Bananowy. Bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Polecam Pan Sylwetka. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnizmielić - tak by pozostały jednak wyraźne kawałki. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Banany zmiksować w blenderze lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków tak by powstała gładka masa. Bananowy mus dodać do sypkich składników, wlać ekstrakt waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Powstałą masę przełożyć do przygotowanej formy. Wyrównać wierzch dłońmi, łyżką lub przy
maniapieczeniatrochę spokoju, w związku z czym mam nadzieję że uda mi się nadrobić zaległości;) Na początek chciałabym zaprezentować Wam dość nietypową, oryginalną, ale bardzo smaczną zupę - zupę bananową. Spokojnie, nie będzie to jakiś kleik dla dzieci, ale pyszna, aromatyczna, pachnąca przyprawami, słodko - kwaśna i lekko ostra, sycąca potrawa. oliwa lub masło 1 duży ząbek czosnku 1 średnia cebula
Codzienne Gotowanienadzieję, że i Wam się spodoba ;) Gorąco zapraszam i oczywiście polecam domowe drugie śniadania;) W skład dzisiejszego zestawu wchodzą: Śniadanie - papryka faszerowana serkiem wiejskim z przyprawami Lunch - placuszki bananowe z przepisu Malwiny z bloga Filozofia Smaku , które najlepiej smakują z czekoladą ;) Smacznego! PS. Moje faszerowane papryczki chcialabym dodac do kilku paprykowych akcji, choc moze
Codzienne Gotowaniekokosowo* kakaowy omlet bananowy z kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Nie wyszedl tak jak go sobie wymarzyłam :( Całe szczęście udało mi się go zdjąć z patelni w całości, ale musiałam do tego użyć talerza, dwóch łopatek i dwóch patelni... Jednak smak wynagrodził mi wysiłek, a poranna gimnastyka "zawsze spoko" :) Oby ten tydzień był lepszy niż początek dzisiejszego dnia... ;) ask.fm // instagram
breakfast of dreamsśmietany 18% 1 dojrzała brzoskwinia (opcjonalnie) odrobina mleka do posmarowania (lub roztrzepane białko lub żółtko lub całe jajo – w zależności co akurat macie) Przygotowanie ciasta bananowego: Piekarnik nagrzać do 200°C (grzałka góra-dół). W misce wymieszać suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i lawendę). Wlać śmietanę i dodać pokrojoną w kawałki połówkę brzoskwini. Wymieszać rękoma
Moja Delicjadyniowo-bananowy chia pudding~ Przepis dodam wieczorkiem ;) Trzymajcie kciuki za dzisiejsze dwa sprawdziany! :( Proooszę
breakfast of dreamslodówki na 30 minut. W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce na średnich oczkach i wymieszać z sokiem z cytryny. W dużej misce połączyć: serek, resztę masy bananowej, cukru, mąkę z tapioki/ziemniaczaną i jabłka. Schłodzonym ciastem wylepić formę do pieczenia wysmarowana olejem i podpiec około 20 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu spodu do ciasta
greenscarfjajko 70 g migdałowej mąki lub 1 pszenna bułka 50 ml śmietanki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę olej do smażenia Sos pomidorowy 1 bananowa szalotka 2 ząbki czosnku 800 g pokrojonych pomidorów z puszki 50 ml mięsnego bulionu, skoncentrowanego 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka uprażonego i zmielonego rzymskiego kminu ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubomielonego
codojedzeniapaprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki
Moja smaczna kuchniakawałki i blendujemy razem z miodem, mlekiem, cynamonem i kardamonem. Płatki owsiane umieszczamy w misce, dodajemy żurawinę, jagody goji, sezam, siemię lniane i mieszamy. Do suchych składników dodajemy masę bananową i całość dokładnie mieszamy. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia. Przekładamy na niego masę owsianą i za pomocą łyżki formujemy równy placek w kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
My Chcemy Jeść