sernik to coś dla wielbicieli bananów. Ciężki, wilgotny, kremowy o mocnym aromacie bananowym. Upiekłam najpierw sernik a pod koniec pieczenia wylałam na wierzch ciasto murzynkowe. Potem całość odwróciłam dnem do góry. *tortownica 26 cm: na sernik: 750 g twarogu z kostki 3 banany 4 jajka 1/2 szklanki mleka (pominąć jeśli używamy sera z wiaderka) 3/4 szklanki cukru na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKeksy są różne, bo można dodać do nich różne składniki. A to tradycyjną mieszankę keksową a to inne bakalie. Ja mam dziś keks nietypowy bo bananowy z dodatkiem rodzynek i orzechów. Taki keks nie jest suchy a wilgotny i bardzo smaczny. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków. Składniki 1 opakowanie czekoladowego makaronu 1 banan 200 g dyni bez … Czytaj dalej Makaron czekoladowy z musem dyniowo- bananowym
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyBabeczki czekoladowo – bananowe z masą makową.Bardzo lubię to połączenie. Przydały się do popołudniowej herbaty. Składniki: 12 babeczek 100 g gorzkiej czekolady 150 g miękkiego masła 170 g cukru trzcinowego 3 jajka 175 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 3 łyżki kakao 2 duże ,dojrzałe banany (bardzo dojrzałe ,to ważne ,rozgnieść widelcem
Ladylaura.pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych. Składniki 1 duży banan 200 g … Czytaj dalej Pure dyniowo- bananowe
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyłyżki mielonego lnu 1 szklanka bakalii (jagód goi, orzechów pekan, brazylijskich, daktyli) 4 łyżki syropu z agawy (można połowę zastąpić łyżką miodu) Przygotuj: małą keksówkę Podaj z: lodami bananowymi Rozgrzej piekarnik do 175°C. Rozgnieć banany i jabłka widelcem na jednolitą masę, dodaj marchewkę, mąkę, płatki, len oraz posiekane bakalie, wszystko polej syropem z agawy i dokładnie wymieszaj widelcem
Bazując na smakuOwsiane placuszki bananowe Zapraszam do obejrzenia filmiku :) scroll down for English Pyszny zamiennik tradycyjnych naleśników amerykańskich (pankejków). Te tradycyjne robi się z mąki pszennej z dodatkiem proszku do pieczenia i/lub sody oczyszczonej i bliżej im (troszkę) do naszych racuchów niż naleśników. Nie muszą być przyrządzane w podanej przeze mnie wersji wegańskiej, można zamiast lnu mielonego i wody dodać jajko
Bazując na smakuKrążące w sieci fit placuszki bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej. Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne… Mimo to polecam, warto się przekonać czy ten przepis trafi w wasz smak. Zapraszam również do obejrzenia filmiku scroll down for English Poziom trudności: średnie (!)* Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji
Bazując na smakuŚliwki i jabłko pod bananową kruszonką; z tahini Dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić w ten weekend, bo nie wiem jak u was, ale u mnie od dwóch dni pada :( pocieszam się wiec gorącym śniadaniem i wracam do książek
More food, love and dreamsuruchamiania suszarki z połową wsadu. Noże i obieraki - wydawać by się mogło, że każdy ostry nóż będzie odpowiedni. I w sumie jest to prawda, ale.... jeżeli zamierzamy przygotować np. bananowe paluszki, to już nie jest takie proste. W takim wypadku korzystam z moich niezawodnych " pikutków" firmy Victorinox Może nie wyglądają super, ale za to są niezwykle ostre
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszne, lekko słodkie, choć bez dodatku cukru, placuszki bananowe to dobra propozycja na śniadanie. Jeden placuszek to tylko 92 kcal. Składniki (ok 8 placuszków): 2 dojrzałe banany 2 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek otrębów (dałam pszenne i żytnie) 5 łyżek płatków owsianych górskich łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie Banany blendujemy z jogurtem, albo rozgniatamy widelcem. Dodajemy
e-PrzepisyKulinarneZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Koktajl Malinowo-Bananowy. Bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Polecam Pan Sylwetka. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnizmielić - tak by pozostały jednak wyraźne kawałki. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Banany zmiksować w blenderze lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków tak by powstała gładka masa. Bananowy mus dodać do sypkich składników, wlać ekstrakt waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Powstałą masę przełożyć do przygotowanej formy. Wyrównać wierzch dłońmi, łyżką lub przy
maniapieczeniatrochę spokoju, w związku z czym mam nadzieję że uda mi się nadrobić zaległości;) Na początek chciałabym zaprezentować Wam dość nietypową, oryginalną, ale bardzo smaczną zupę - zupę bananową. Spokojnie, nie będzie to jakiś kleik dla dzieci, ale pyszna, aromatyczna, pachnąca przyprawami, słodko - kwaśna i lekko ostra, sycąca potrawa. oliwa lub masło 1 duży ząbek czosnku 1 średnia cebula
Codzienne Gotowanienadzieję, że i Wam się spodoba ;) Gorąco zapraszam i oczywiście polecam domowe drugie śniadania;) W skład dzisiejszego zestawu wchodzą: Śniadanie - papryka faszerowana serkiem wiejskim z przyprawami Lunch - placuszki bananowe z przepisu Malwiny z bloga Filozofia Smaku , które najlepiej smakują z czekoladą ;) Smacznego! PS. Moje faszerowane papryczki chcialabym dodac do kilku paprykowych akcji, choc moze
Codzienne Gotowanie