Dzisiaj mija dokładnie 9 lat, kiedy po raz pierwszy ugotowałam te pyszne kluski. Od tamtego czasu robiłam je w różnej wersji, ale zawsze głównym składnikiem były banany. W przygotowaniu różnych wersji, może nas ograniczać tylko nasza wyobraźnia. Polecam je szczególnie dla dzieciaków. Sos jabłkowy zrobiony z jabłek w domu jest najlepszy. Nie musimy używać sokowirówki. Wystarczy zetrzeć jabłka na tarce do ziemniaków i wycisnąć z pulpy sok przez gazę. Sposób przygotowania klusek, identyczny jak zwykłych klusek kładzio...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...