Mój rabarbar ma się świetnie i rośnie jak szalony. Musiałam go pilnie zerwać, a poza tym potrzebna była duża blacha ciasta. To jest wilgotne, lekko kwaskowate, idealne do podania z lodami w nadchodzące upały. Składniki na dużą blachę (około 12 porcji): używając tortownicy do 24 cm zmniejsz składniki o połowę. około 800 g rabarbaru 300 g mąki pszennej (szczególnie polecam Basię Ekstra Wypiek, idealnie unosi ciężar owoców w cieście) 300 g mąki kukurydzianej (polenty) 2 średnie banany 350 g cukru 2 łyżeczki cynamo... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...100 % weganka