Zdrowe śniadanie.. ile razy się zastanawiamy jakie powinno być. Mi zdrowe śniadanie kojarzy się niezmiennie z płatkami owsianymi zalanymi mlekiem, którego to śniadanie niestety nie cierpię. Ale, od czego jest kulinarna wyobraźnia? Pomyślałam ze moje znienawidzone płatki można zamienić na pyszne śniadanie w postaci chrupiącego musli z owocami. Ale żeby nie było tak prosto postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikorzeszki z ciecierzycy, które nie dość ze są zdrowe to jeszcze pyszne, które łatwo zrobić w odpowiednim dla siebie smaku. Dodam ze do orzeszków trzeba mieć zdrowe zęby, bo do miękkich nie nalezą.Dla nieodchudzających się orzeszki można wzbogacić o dodatek oliwy do przypraw. Przepis ze strony forum diety mm. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiebie. Proponujemy Państwu produkty zdrowe,naturalne bez konserwantów oraz nietypowe. Stawiamy na tradycję smaki jak u mamy. W naszym sklepie będziecie mogli znaleźć produkty zdrowe jak we własnej domowej spiżarni. Będziemy Państwu przedstawiać różne produkty o ciekawej recepturze. Mamy nadzieje że będziecie do nas wracać. Tyle dowiemy się ze strony i tak zaprasza
Magiczne Życie MartyWielkopolanka, co prowadzi smakowitego bloga PIN UP COOKING LOOKING blogerów zwerbowała i zmobilizowała do udziału w całym przedsięwzięciu.Wraz ze SMAKFONIĄ, czyli PRACOWNIĄ ZDROWEJ ŻYWNOŚCI SMAKFONIA, my, blogerzy,lepiliśmypyszne pierogi, ale co ważniejsze, zdrowe, bez żadnych ulepszaczy, domowe, aromatyczne... Ideą SMAKFONII jest powrót do pierogów, tradycyjnych polskich, jak i tych urozmaiconych, łączące smaki innych krajówi kultur(...)Przede wszystkim chodzi o to, aby szerzyć ręcznie robione pierogi, z wysokiej jakości produktów, pochodzącychz ekologicznych gospodarstw. Musi być domowo, zdrowo, naturalnie i pysznie.(strona oficjalna: smakfonia.pl) W piątek blogerzy spotkali się na miejscu wieczorem. Oczywiście, jak to blogerzy kulinarni, zaopatrzeni w same pyszności.Pogoda dopisała, rozpalili blogerzy ognisko i tak przyjemnie, relaksacyjnie spędzili ze sobą czas, zajadając się
W kuchni Karmel-itkizaprawiania farszu grzybowego w krokietach czy pierogach… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Proste i zdrowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Domowa grzybowa vegeta – sos w proszku pojawił się
Ogrodnik w podróżykucharskiej są naprawdę pyszne i do tego szybkie i zdrowe. Idealnie nadają się na śniadanie dla osób dbających o linię oraz dla tych, którzy przykładają wagę do zdrowego stylu życia. Składniki: 200 g sera kremowego (tym razem użyłam tego biedronkowego) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 duże jabłko 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie cukier (ja nie użyłam
Cynamonowe szczęścieżywieniu, między innymi w powiązaniu z weganizmem i wegetarianizmem. Uwagę na nią zwróciły również osoby dbające o linię. Bez problemów kupicie ją na Allegro bądź w sklepach ze zdrową żywnością (cena na Allegro to ok. 35zł za kilogram, chia BIO kosztuje średnio 15-30zł za 150-200g). A dlaczego warto się w nią zaopatrzyć? Jej dobroczynne(...)smak mango, a delikatne mleczne nasionka chia ugaszą ogień. Pięknie wyglądają te nasiona w szkle. Tak podane są idealnym śniadaniem czy deserem. Chwilami łatwo zapomnieć, jak są bardzo zdrowe. Kupcie i jedzcie, sprawdźcie sami na sobie że naprawdę warto. SKŁADNIKI 3 pełne łyżki stołowe nasion chia (45g) 300ml mleka- krowiego, roślinnego, smakowego- do wyboru ziarna z połowy
Karo in the Kitchenglutenu, mega zdrowa, wegańska. Kolorowa i przepyszna. Idealna na upały. Słodko-kwaśna, chrupiąca, z wyraźnym smakiem imbiru i orzeszków ziemnych. Sama w roli głównej z powodzeniem wystąpi jako śniadanie, obiad, kolacja lub nawet lunch do pracy. Komosa ryżowa, zwana również ryżem peruwiańskim (quinoa- czytamy kiin-łha) to pseudozboże – roślina wytwarza bogate w skrobię i białko nasiona(...)rzeczywistości zbożem nie jest. Nazywana “złotem Inków” jest świetnym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, zdrowych kwasów tłuszczowych i związków mineralnych. Przed gotowaniem nasiona komosy należy dokładnie wypłukać na gęstym sitku, aby pozbyć się z nich saponin (gorzkawych w smaku związków mydlanych, będących połączeniem glikozydów i cukrów – przy płukaniu nasiona będą się pienić, jak mydło). Komosę gotujemy w lekko osolonej
Karo in the KitchenChyba najwięcej wysiłku wkładam w przygotowanie śniadania. Z założenia ma być pysznie, zdrowo i najczęściej na słodko, choć cukru do swoich śniadań nie dodaję. Rano zawsze tak się organizuję, by mieć czas na jego spokojne zjedzenie i delektowanie się każdym kęsem. To dobrze nastraja na resztę dnia i dodaje energii. W biegu mogę zjęść obiad czy przekąskę, ale śniadanie(...)być spokojne i już. Dziś zapraszam na kolejne pyszne i zdrowe placuszki tym razem ze zsiadłym mlekiem. 1/2 szklanki zsiadłego mleka 1/2 szklanki mąki razowej 1 jajko (białko i żółtko osobno) 1 łyżka siemienia lnianego 1 jabłko 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu Ubijamy białko na sztywną pianę. Mieszamy ze sobą mleko i żółtko, wsypujemy mąkę, siemię sodę
Cynamonowe szczęściekilka godzin, bo muszą na mięso poczekać - takie traktowanie ziemniaków prawie całkowicie pozbawia je wartości odżywczych. Jak więc gotować ziemniaki? By były nie tylko smaczne, ale i zdrowe należałoby je gotować bez soli, w mundurkach i obierać dopiero po ugotowaniu (młodych ziemniaków z bardzo delikatną skórką nie trzeba obierać). Dodatkowo, by obniżyć IG trzeba ziemniaki schłodzić w lodówce
pyszne zdrowościjuż pisałam wcześniej i wiecie już że chia to nasiona szałwii hiszpańskiej bardzo zdrowe i do tego idealnie nadają się do deserów. Tym razem wykorzystałam tutaj truskawki i deser udał się znakomicie. Smakuje wybornie i zdrowy jest niezmiernie, możecie jeść bez obaw o wagę. Zapraszam serdecznie na pyszny deser. Deser truskawkowy z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedeser w 5 min Pokruszyłam musli , truskawki zblendowałam. Na dno szklaneczki wyłożyłam musli, następnie jogurt naturalny i zblendowane truskawki. Ja uwielbiam takie desery, nie za słodkie, lekkie i zdrowe :) A wy macie jakieś swoje sprawdzone przepisy na szybkie obiady ? Miłego wieczoru
Ptasia Kuchniamożna użyć dowolnego farszu lub po prostu posmarować je ulubionym dżemem :) Naleśniki są bardzo sycące przez co mogą stanowić nie tylko doskonały obiad ale także zdrowe i energetyczne śniadanie. Na 3 naleśniki Ciasto: szklanka mąki owsianej* 1 jajko 3/4 szklanki mleka z wodą w proporcji 1:1 szczypta soli odrobina oleju * zmieliłam kilka łyżek płatków owsianych(...)zrobi się "papka":) Wówczas możemy dodać odrobinę cukru (ja pominęłam), lub cynamonu. Gotowym musem przekładamy naleśniki. Ja swoje dodatkowo polałam jeszcze łyżką jogurtu naturalnego i posypałam cynamonem. Zdrowo, tanio i smacznie
My simple kitchenrobicie własną, domową granolę i do tego zdrową i pachnącą owocami które kochacie ? ja tak robię. Te sklepowe granole pełne(...)coś po prostu mi nie smakują a te domowe są pycha. Wybór pozostawiam Wam oczywiście ale dlaczego by nie spróbować zrobić jej samemu ? Zapraszam serdecznie na pyszną i zdrową granolę znakomitą do porannego jogurtu czy z ulubionym mlekiem. Granola całkiem śniadaniowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePestki słonecznika i dyni kojarzą mi się z Babcią. Ona od kiedy tylko pamiętam zawsze skubała pesteczki! Zawsze mówiła, że są zdrowe i dobre na włosy i paznokcie - włosy ma piękne(...)Błyszczące i mocne. Kiedy zobaczyłam ten przepis na nowym blogu Mar - Turn Green wiedziałam, że muszę go zrobić. Robiłam go już kilkukrotnie. Jest pyszny i zdrowy. Zabiorę paczuszkę w podróż do rodzinnego domu, ciekawe jak Babci posmakuje :) Przepis pochodzi z książki Heidi Swanson "Super Natural Every Day". Składniki: 140 g pestek słonecznika, łyżka cukru
Plate of Joy