Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków.

Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków.

Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków.

Temperatura tłuszczu do smażenia pączków powinna wynosić 150-160 C nie więcej i nie mniej. Temperaturę tłuszczu możemy zmierzyć termometrem elektronicznym, który możemy kupić np. w internecie. Gdy temperatura jest zbyt niska, pączki będą wsiąkać dużo tłuszczu, będą ciężkie i nie zdrowe. natomiast smażone w zbyt wysokiej temperaturze tłuszczu, mogą być surowe w środku, oraz ich skórka będzie zbyt ciemna. Pamiętajmy o tym podczas smażenia pączków, a nasze pączki będą ładnie wyglądać i będą zdrowe. Inne sposoby n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.