Dżem truskawkowy. Domowe przetwory z truskawek, proste przepisy. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Dżem truskawkowy. Domowe przetwory z truskawek, proste przepisy. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Dżem truskawkowy. Domowe przetwory z truskawek, proste przepisy. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki?

Przepis na : deser

  Domowy dżem truskawkowy.     Świeże truskawki najlepiej zamknąć w słoiku na zimę.   Można to zrobić na wiele sposobów.   Dziś mój prosty przepis na dżem truskawkowy.   Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u. Tutaj.     Aby zrobić domowy dżem truskawkowy potrzebujesz:     * świeżych truskawek   * cytrynę   * cukru białego lub trzcinowego   * pektyny   * wersja nie mam czasu: zamiast cukru i pektyny kup zwy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IzaGotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.