ryby - 22088 przepisów (strona:76/1473)

Catering dietetyczny Dietering – diety, opinie 22

sprawia, że nie musisz się martwić każdego dnia, co zjesz w pracy (dzięki temu nie będziesz też korzystać z gotowców). Dieta wegetariańska Czyli posiłki bez mięsa (w tym bez ryb). Sama korzystam z tej opcji i bardzo polecam! Posiłki mają dużą ilość białka dzięki nabiałowi, roślinom strączkowym, orzechom. Zalet diety wegetariańskiej jest mnóstwo, bo pozytywnie wpływa zarówno na samopoczucie(...)środowisko. Diety bez ryb i owoców morza Jeśli nie lubisz lub nie możesz jeść ryb i owoców morza, to Dietering pomyślał również o Tobie! Te posiłki zawierają inne mięso, a także standardowo dużą ilość warzyw, owoców i innych zdrowych produktów. Dieta ma niski indeks glikemiczny, a także zawiera dużą ilość błonnika. Zdrowa terapia sokowa Każdy dzień zdrowej terapii

Via Gusto
Paprykarz z brązowym ryżem 13

ugryzę. Paprykarz z brązowym ryżem to mazidło do pieczywa, które zrobiłam zaraz po naszym powrocie z wakacji z Borów Tucholskich. Kupiliśmy tam piękne wędzone sielawy i czerwone pstrągi. Większość ryb wciągnęliśmy bez niczego, a z części postanowiłam zrobić właśnie paprykarz. I żeby był ciut inny niż ten, który mam na blogu, zrobiłam go z dwóch rodzajów ryb(...)rozumiecie, nie latałam po sklepach w poszukiwaniu kaszy. Brązowy ryż też jest zdrowy, wylądował więc w paście jako zamiennik jaglanej. Róbcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: 250 g wędzonej ryby (ja użyłam sielawy i czerwonego pstrąga) 100 g brązowego ryżu 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera (naprawdę symboliczny) 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 łyżka

Kardamonovy
Pasta z makreli 64

zasadzie w ogóle mi tego mięsa nie brakuje. Nigdy za nim nie tęskniłem, mogłoby nie istnieć. Ale wiecie czego mi brakuje, mimo że to już tyle lat minęło? Ryb. Otóż właśnie brakuje mi ryb. Ryby uwielbiałem w każdej postaci. Śledzie marynowane, w śmietanie, czy w dowolnej formie, ryby w puszcze w oleju czy pomidorach, smażone(...)jakiekolwiek tylko jesteście w stanie sobie wyobrazić. Po prostu uwielbiałem ryby. Taką kanapkową pastę z makreli również. Często ją robiłem i często jadłem. Cóż… Teraz jem etycznie i bez cierpienia innych, a pastę zrobiłem dla Ani. I Ania potwierdza, że jest pyszna. Ani możecie wierzyć. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Dorsz z kaszą bulgur i oliwkami 33

bulionem. Zrobisz to bezpośrednio na patelni, nie potrzeba do tego wody, garnka i mnóstwa czasu. A dzięki takiemu przygotowaniu kasza nabiera niesamowitego aromatu i smaku. Do kaszy dodałam rybę. Przygotowałam dorsza w piekarniku, bo dzięki temu ryba była pyszna i delikatna, nic się nie rozpadło jak na patelni, a dodatkowo ryba nie miała dodanego tłuszczu ze smażenia. @import(...)function ml_webform_success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Lubisz obiady z rybami? Mam dla Ciebie jeszcze kilka pysznych przepisów: DORSZ Z KASZĄ BULGUR I OLIWKAMI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: 2 polędwiczki z dorsza lub innej ryby

nietylkopasta.pl
Paprykarz z brązowym ryżem 38

ugryzę. Paprykarz z brązowym ryżem to mazidło do pieczywa, które zrobiłam zaraz po naszym powrocie z wakacji z Borów Tucholskich. Kupiliśmy tam piękne wędzone sielawy i czerwone pstrągi. Większość ryb wciągnęliśmy bez niczego, a z części postanowiłam zrobić właśnie paprykarz. I żeby był ciut inny niże ten, który mam na blogu, zrobiłam go z dwóch rodzajów ryb(...)rozumiecie, nie latałam po sklepach w poszukiwaniu kaszy. Brązowy ryż też jest zdrowy, wylądował więc w paście jako zamiennik jaglanej. Róbcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: 250 g wędzonej ryby (ja użyłam sielawy i czerwonego pstrąga) 100 g brązowego ryżu 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera (naprawdę symboliczny) 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów 1 łyżka

Kardamonovy
Kotlety rybne z piekarnika 68

gdyż córka często podkrada jedzenie z naszych talerzy. Przyzwyczailiśmy się już do smaku potraw bez soli, nie brakuje już nam tego. Córce kotlety rybne bardzo zasmakowały, jeśli podaję jej rybę lub mięso zawsze je ze smakiem. Do obiadu zaserwowałam także pieczone talarki ziemniaczane. Obrane ziemniaki pokroiłam na cienkie plasterki, skropiłam olejem słonecznikowo – rzepakowym i oprószyłam ziołami prowansalskimi. Wymieszałam dłońmi(...)Składniki: 500 g filetu z dorsza 1 jajko 1 garść posiekanej natki pietruszki 3 łyżki kaszy manny 1/3 szklanki bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Upewnij się że ryba nie zawiera ości, zdejmij ewentualną skórę podważając ją nożem. Filet pokój na mniejsze części, przełóż do kielicha blendera i rozdrobnij na pastę. Papkę rybką połącz widelcem z jajkiem, natką pietruszki

ProstePesto.pl
Sałatka z rybą wędzoną 47

Sałatka z rybą wędzoną to jedna z moich ulubionych. Lubicie? Świetnie smakuje i z ryżem i z makaronem i z ziemniakami. Bardzo dobrze sprawdza się na lunch a nawet za cały obiad może robić. Dzisiejsza wersja jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wam spróbować. Oprócz ryżu i ryby w sałatce znalazły się też warzywa i owoce oraz specjalny dressing(...)oleju rzepakowe i koziego jogurtu naturalnego, który niesamowicie podbił smak sałatki. PRZEPIS SAŁATKA Z RYBĄ WĘDZONĄ Składniki: 1,5 szklanki ugotowanego brązowego ryżu 200g wędzonej ryby np makreli, leszcza, pstrąga 3 połówki gruszki z octu 1 pęczek rzodkiewek 1 garść kiełków np rzodkiewki, brokułu, lucerny 200g pomidorków koktajlowych 1 mały pęczek szczypiorku listki świeżej bazylii dressing: 2 łyżki oleju

Dorota Smakuje
Pieczona flądra 38

Pieczona flądra to ryba o bardzo chudym mięsie, która ma lekko maślany smak. Jednak to cały czas ryba, która w ma sobie zdrowe kwasy omega-3, selen oraz białko. Tym razem przygotujemy rybę w piekarniku, dzięki czemu będzie pozbawiona nadmiaru tłuszczu. Podobnie w piekarniku upieczemy również frytki. Składniki flądra biały pieprz sok z cytryny cytryna do dekoracji sól W sklepie(...)kupicie już gotowe wypatroszone i oczyszczone flądry. Właśnie taką rybę polecam Wam kupić, nie będziecie musieli jej oczyszczać. Sól w tym przepisie możecie zastąpić na przykład sosem sojowym. Pieczona flądra – jak zrobić Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową, kładziemy na nią flądrę i posypujemy ją z obu stron solą, pieprzem i skrapiamy sokiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ceviche z łososia 50

Ceviche z łososia to łososia przygotowana z surowej ryby. Ryba marynowana jest w soku z cytrusów, podstawą marynaty jest świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Nie należy się obawiać przygotowania surowej ryby, ważne jedynie aby kupować rybę rybę ze sprawdzonego źródła, tak aby na pewno była świeża. Szybki przepis na: Mule w winie Składniki 200g świeżego łososia(...)nasion, nie przepadam za zbyt ostrymi sosami. Ceviche z łososia [PRZEPIS] Łososia filetujemy, następnie dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Dobrze, aby była równej wielkości. Następnie do ryby wyciskamy sok z cytrusów, dodajemy bardzo drobno pokrojoną papryczkę chilli, odrobinę natki kolendry, sól i pieprz. Dajcie biały pieprz, nie będzie aż tak bardzo widoczny jak czarny. Rybę obtaczamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwica z dorsza 45

dorsza smażona na maśle z ziołami to świetny pomysł na zdrowe danie obiadowe. Polędwica z dorsza w tym wydaniu jest smażona bez panierki, niezwykle delikatna i smaczna, doprawiona ziołami. Rybę możesz podać z puree ziemniaczanym , puree z batatów i dyni lub selera, kaszą, makaronem. To ryby smażonej na maśle bez panierki pasuje nie tylko surówka z kiszonej kapusty , także(...)suszony koperek, ostra papryka łyżka masła klarowanego Do podania: ćwiartki cytryny, świeża natka, kolendra lub koperek PRZYGOTOWANIE: Polędwice z dorsza myję pod bieżącą, zimną wodą, osuszam na ręczniku papierowym. Rybę przyprawiam z obu stron. W zależności od potrzeb możesz użyć więcej lub mniej kawałków ryby. Zamiast czarnego pieprzu możesz użyć mielonego pieprzu kolorowego lub pieprzu cytrynowego. Ostrą paprykę mieloną

Zasmakuj Kuchni
Zupa rybna z papryką i groszkiem 49

Często jadacie ryby? Ja stwierdziłam, że jem ich za mało (więcej jadam owoców morza), dlatego moim tegorocznym postanowieniem jest zwiększenie spożycia ryb. W związku z tym, dzisiaj mam dla Was pyszną propozycję na zupę rybną. W tym przepisie możecie wykorzystać dowolną rybę, jednak ja najbardziej polecam skorzystać z łososia lub dorsza. Przepis na 4 porcje, z czego jedna(...)porcja z dorszem to ok. 182kcal, B: 24g, T: 2,9, W: 14,6g. Składniki: – 750ml bulionu (lub 750ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 450g ryby (dorsza, łososia) – 200g groszku (świeżego lub mrożonego) – 1 papryka żółta – 1 papryka czerwona – 1 cebula – 1 chili – garść listków kolendry – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka oliwy – 2 łyżeczki oregano – sól, pieprz

Be Fit Be Strong
Rybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobu 53

Dziś przy piątku przychodzę do Was z bardzo fajny przepisem z rybą w roli głównej. A ponieważ w mojej kuchni zawsze rządzi sezonowość, w związku z tym, jako dodatek do ryby przygotowałam sałatkę z młodymi ziemiankami i bobem.   Tym razem w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie naszym kulinarnym bohaterem jest turbot. Postanowiłam zrobić z niego pulpety z koperkiem, wyszły(...)przepis na rybne pulpety z sałatką z ziemniaków i bobu i serdecznie Wasz zachęcam do przygotowania tego dania. Turbot - naturalnie bałtycki   Turbot ( cophthalmus maximus) , zwany też skarpem jest rybą flądrokształtną i występuje głównie w polskiej części Bałtyku. Pływa na boku, blisko dna. Ciało tej ryby jest silnie ścieśnione bocznie, bardzo wysokie, prawie koliste, pokryte twardymi guzkami kostnymi, które

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania