Pikantne filety z soli

Pikantne filety z soli

Pikantne filety z soli

Ze względu na to, że jest stosunkowo rzadka a co za tym idzie dość kosztowna – sola jest raczej rybą na specjalne okazje. Idealnie ona pasuje do kuchni wiosennej ze względu na niską zawartość tłuszczu – około 1%. Jej mięso jest jędrne i soczyste i przede wszystkim jest wolne od małych ości , które często psują nam radość jedzenia ryb. Filety z soli z tego przepisu dzięki marynacie uzyskuję kilka różnych dających się wyczuć smaków. Składniki: około półkilogramowy filet z Soli ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.