Tak przyrządzone ziemniaki jako dodatek do ryb i owoców morza to obowiązkowa pozycja we wszystkich nadmorskich restauracjach w Chorwacji. Bardzo tęsknimy za tym smakiem, więc takie danie nauczyliśmy się przygotowywać w naszej kuchni. Z jedną zasadniczą zmianą, a więc blitwę, rodzaj botwiny, warzywo praktycznie niedostępne w Polsce, zastąpiliśmy szpinakiem. Smakuje właściwie identycznie. Świetny sposób na podanie ryby, przekonajcie się sami i wypróbujcie nasz przepis. Przepis na rybę sposobem chorwackim Składniki: ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...