Karaś pieczony w piekarniku, to szybki sposób na pyszną rybę. Rybka wyszła naprawdę delikatna, aromatyczna i soczysta. Oczywiście z takiej ryby możecie również zrobić Kulki rybne . Składniki: 2 karasie 1/2 pęczka pietruszki 1 cytryna 1 ząbek czosnku masło sól, pieprz Wykonanie: Rybę czyszczę, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Czosnek siekam, Rybę nacinam i nacieram od środka solą, pieprzem i czosnkiem, a na zewnątrz solą i pieprzem. Odstawiam do lodówki na 1 godzinę. Z cytryny w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.