Dorsz pod piniowo-ziołową kruszonką z kolorową salsą

Dorsz pod piniowo-ziołową kruszonką z kolorową salsą

Dorsz pod piniowo-ziołową kruszonką z kolorową salsą

Przepis na : obiad

Filet z dorsza pieczony z chrupiącą niezwykle aromatyczną kruszonką na bazie pachnącej świeżej natki z pietruszki, rukoli, kopru, orzeszków piniowych i orzeźwiającej limonki, podany z egzotyczną, kolorową salsą  to ciekawy pomysł na przygotowanie klasycznej ryby w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 800g fileta z dorsza 4 łyżeczki przyprawy do ryb i owoców morza Natur Vegeta 60g orzechów piniowych 20g świeżej natki z pietruszki 20g świeżego kopru 20g świeżej rukoli 50g bułka kajzerka 1 ząbek czosnku skórka z 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, dorsz, kuskus, awokado, owoce morza, sałatki, sałatka, rukola, dipy, bułki, obiad, pomysł na obiad, sałatka z pomidorem, awokado sałatka, sałatka z rukolą, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.