Składniki : 1 średnia cukinia 2 łyżki oliwy z oliwek oregano, cebula sól, pieprz do smaku, papryka mielona słodka i ostra około 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie
Proste PotrawyKochani zapraszam na słodkości od samego rana... Składniki: Na ciasto: przepis na ciasto podstawowe TU Masa: 200 gram jogurtu naturalnego 200 gram twarogu 2
NaKońcuJęzykaSkładniki (1 porcja - 1,5 miseczki):1 spora (485 g) cukinia250 ml bulionu5 g masła (płaska łyżeczka)1 ząbek czosnku1 mała (40 g) cebula1 łyżka (20g
Malowane smakiemZupy goszczą w moim menu dość rzadko, jednak ta podbiła moje serce i raz na jakiś czas wita na moim stole. Ostatnio jakoś dawno jej nie
Fabryka pomysłówPrzepis mozolnie wyprodukowany przeze mnie;) Pierwszy raz w ogóle robiłam zupę z dyni, jak również cokolwiek z dyni, ponieważ do tej pory dynia istniała dla mnie
Zdrowa Kuchnia SowyTaka zupka to marzenie... Jakoś tak zawsze omijałam szerokim łukiem zupy dyniowe (przerażał mnie ich słodki i mleczny smak). Do czasu aż natknęłam się
Smaczne ZdroweSzparagi ,, przeniesione,, w czasie. W sezonie jemy szparagi na okrągło . A że żal mi wylewać wywar z ich gotowania bo można z niego zrobić pyszną zupę
Buniabaje w kuchniPrzyjemna, delikatna w smaku. Świetnie nadaje się na lekką, ciepłą kolację lub przystawkę obiadową, podaną z domowymi grzankami czosnkowymi. Składniki: 2 duże pory (biała i jasnozielona
Kulinarny PamiętnikSkładniki - 40 dag pieczarek - 10 dag wędzonego boczku - 4 ziemniaki - 1 marchewka - 1 pietruszka - 2 cebule - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - vegeta - 1 łyżka oleju - 1
Świat SmakuSkładniki na 4 porcje: 1 średni kalafior 1 cebula 2 ziemniaki 1 pietruszka 3 szkl. wody 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek sól, pieprz szczypior
wyzwania kuchenneBardzo prosta zupka z kalafiora. Wystarczy ugotować i zmiksować i już gotowe a zupka smaczna i pożywna. składniki: 1 średni kalafior 4-5 dużych ziemniaków 1
Monia miesza i gotujeskładniki:1,5 kg cukinii2 łyżki posiekanego świeżego koperku3 łyżki śmietany 12% lub jogurtudo smaku przyprawa uniwersalna np.KucharekwodaCukinie obrać ze skórki, wykroić miąższ z pestkami i
Monia miesza i gotujeJa już wcześniej pisałam, zachwyciłam się ostatnio Lemon Curdem od naszych przyjaciół z USA. Ten ze słoiczka już dawno się skończył, więc długo nie czekając postanowiłam
Delicious TitbitsTak jak wczoraj obiecałam dziś limonkowy curd. Jest bardziej intensywny w smaku niż cytrynowy z nutą pomarańczy, który prezentowała wcześniej. Przepis w sumie jest taki sam
Delicious Titbits