Składniki: pół niedużej dyni kostka warzywna 2 średnie cebule 1 l wody sól, świeżo zmielony pieprz 3 kromki na grzanki łyżka masła Przygotowanie: Dynię obrać, wyrzucić pestki i pokroić w średnie kawałki. Obrać cebulę, pokroić ( nie muszą być idealne kosteczki ) Podsmażyć cebulę z dynią w garnku, dodać wodę ( t ak , aby dynia lekko wystawała ) i dodać kostkę warzywną. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Zmiksować ( można dodać kleksa śmietanki jak kto lubi ) posypać dowolną ilością grzanek i....... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...