Krem z dyni

Krem z dyni

Krem z dyni

Składniki: pół niedużej dyni kostka warzywna 2 średnie cebule 1 l wody sól, świeżo zmielony pieprz 3 kromki na grzanki łyżka masła Przygotowanie:   Dynię obrać, wyrzucić pestki i pokroić w średnie kawałki. Obrać cebulę, pokroić ( nie muszą być idealne kosteczki ) Podsmażyć cebulę z dynią w garnku, dodać wodę ( t ak , aby dynia lekko wystawała ) i dodać kostkę warzywną. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Zmiksować ( można dodać kleksa śmietanki jak kto lubi ) posypać dowolną ilością grzanek i....... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.