Krem z groszku z parmezanem

Krem z groszku z parmezanem

Krem z groszku z parmezanem

Bazą do tej zupy są pory, zielony groszek i wywar z warzyw lub mięsa. Koniecznie trzeba zatroszczyć się, by zupa nie była mdła i bez smaku. Zadbać o to mają 3 główne elementy: sól, której znaczenia nie trzeba nikomu tłumaczyć - nie żałujcie jej, limonka, która nada odpowiedniej kwaskowatości i parmezan, który wzbogaci smak, nada mu głębi i dodatkowo zagęści zupę. Wyraźnym akcentem mają być również pokrojone suszone pomidory. Dla mięsożerców przewidziany jest dodatek w postaci podsmażonej szynki lub boczku.Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, por , zupa, szynka, pomidor, czosnek, groszek, suszone pomidory, boczek, sok, warzywa, mięso, masło czosnek, szynka gotowana, zupa warzywna, krem z pora, zupa krem z groszku, zupa krem

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.