Krem limonkowy (Lime curd)

Krem limonkowy (Lime curd)

Krem limonkowy (Lime curd)

Tak jak wczoraj obiecałam dziś limonkowy curd. Jest bardziej intensywny w smaku niż cytrynowy z nutą pomarańczy, który prezentowała wcześniej. Przepis w sumie jest taki sam z tą różnicą, że jedynie cytryny zamieniłam na limonki..., no i nie ma pomarańczy :) Składniki: 2 jaja/2 eggs, 2 żółtka/2 egg yolks, 80 g masła/80 g of butter, 160 g cukru (drobnego)/160 g of fine sugar, sok 5 limonek (wychodzi ok. 160 ml soku)/juice of 5 limes (it should be about 160 ml of juice) otarta skórka z limonek/ z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Domwkratke, 3 kwietnia 2014 10:22:30

Brzmi bosko, chyba się skuszę! Czekam na propozycję użycia takiego masło/sosu:)) śliczne zdjęcia

Asia W, 3 kwietnia 2014 10:40:20

Dziękuje Martusia :) A curd możesz użyć do naleśników, sernika, bezy, deserów a ja lubię jeść curd z drodżówką:)