Krem z pieczonych pomidorów z sosem śmietankowo-cydrowym
Krem z pieczonych pomidorów z sosem śmietankowo-cydrowym
Pyszna, kremowa zupa pomidorowa. Pieczenie wydobywa z pomidorów naturalną słodycz, i to nie jest już zwykła pomidorowa. Dodatkowy smaczek to sos cydro-bazyliowy, udane połączenie.Oczywiście można ją podawać z innymi ulubionymi dodatkami (grzankami, paluszkami grissini, serowymi chipsami), lub bez dodatków. Polecam ją (jak i inne zupy warzywne) także na śniadanie. Można ją przygotować wieczorem i rano tylko odgrzać.Czas przygotowania: 40 minutPorcje: 2 Składniki:6 pomidorów,150 g serka śmietankoweg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomidor, sosy, krem, zupa, cydr, sok, śniadanie, śniadania, cytryna, zupa pomidorowa, zupa warzywna, dekoracje, wegetariańska, wegetarianskiego, masło czosnek, sos pomidorowy, zupa serowa, pyszne sosy, jak zrobić wodę z cytryna, sos serowy, zupa krem, sos z octu balsamicznego , bez pieczenia, krem do orzeszków
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz