krem - 19817 przepisów (strona:58/1322)

Malinowa Delicja 34

Malinowa Delicja, to pyszne warstwowe ciasto o intensywnie malinowym smaku. Składa się z cienkiego kakaowego biszkoptu, kremu maślano-budyniowego o smaku toffi, warstwy Delicji malinowych, warstwy malinowej żelki, malinowej pianki i kakaowej polewy. Wszystkie te smaki wspaniale się ze sobą łączą. Ciasto może wydawać się trudne w wykonaniu, ale wcale takie nie jest, wymaga jedynie pewnego nakładu czasu. Jednak efekt(...)najwspanialsze :D Bardzo polecam :) Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi  STĄD . Biszkopt kakaowy : 3 duże jajka 110 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 15 g kakao Krem budyniowo-maślany toffi : 600 ml mleka 2 opakowania budyniu o smaku toffi ( opakowanie o wadze 40 g ) 3 łyżki cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa malinowa z galaretką

Opowieści z piekarnika
Rurki z kremem kajmakowym 41

Rurki z kremem kajmakowym Słodka przekąska, którą zajadają się nie tylko dzieci. Kruche i rumiane ciasto wypełnione pysznym kremem śmietankowo-karmelowym. Palce lizać!     * Z poniższych proporcji wyjdzie około 50 rurek z kremem Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 200g zimnego masła szczypta soli 1 szklanka kwaśnej śmietany 12% Krem kajmakowy: 350ml śmietanki kremówki 3 łyżki masy kajmakowej(...)Cukier puder do posypania rurek   MOJA RADA: Rurki możemy upiec nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Wówczas wystarczy je wyjąć w dniu podania, nadziać kremem, posypać cukrem pudrem i gotowe. W ten sposób możemy zaoszczędzić sporo czasu jeśli na przykład rurki mają być przekąską na przyjęciu. *Na blogu jest jeszcze jeden przepis na rurki

Blog z Apetytem
FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM 57

dodatku cukru. Makroskładniki na porcję (całość ciasta to 16 porcji): 200 kalorii 16 g węglowodanów 20 g białka 7 g tłuszczu Ciasto przygotowałam z użyciem produktów marki GymBeam. Użyłam kremu białkowego MoiMüv o smaku orzecha laskowego oraz białka ryżowego o smaku czekoladowym. Obydwa produkty szczerze polecam, a szczególnie zaciekawił mnie ten krem! Krem o smaku orzecha laskowego MoiMüv to zdrowsza(...)alternatywa dla znanych smarowideł! Krem nie zawiera dodanego cukru i oleju palmowego, a dodatkowo jest wzbogacony białkiem. Jest naprawdę pyszny! Krem znajdziesz tutaj – https://gymbeam.pl/krem-bialkowy-moimuv-gymbeam.html Mam dla Was 5% rabatu do sklepu GymBeam! KOD: viagusto5 Kod rabatowy daje 5% zniżki na stronie gymbeam.pl na wszystkie nieprzecenione produkty marek GymBeam, GymBeam Clothing, VanaVita, BeastPink, STRIX, XBEAM Z jakich

Via Gusto
Ciasto makowo-kokosowe z kremem 56

Ciasto makowo-kokosowe z kremem jest jednym z chętniej jedzonych ciast w moim domu. Prosty przepis na ciasto, które idealnie sprawdza się zarówno na świątecznym stole, jak i wśród ciast na innych rodzinnych uroczystościach. Pyszne połączenie smaku kokosa z makiem za pomocą kremu budyniowego. Ciasto makowe z kokosem to sprawdzony deser na każdą okazję. Ciasto makowo-kokosowe z kremem(...)pyszne, chociaż nieco cięższe. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 40 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Przepis na ciasto makowo-kokosowe z kremem: 1 szklanka maku (u mnie mielony) 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 8 jajek 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem do ciasta

Kuchcik gotuje
Tort śmietanowo-czekoladowy z wiśniami 66

Tort śmietanowo-czekoladowy jest przepyszny! Wysoki kakaowy biszkopt nasączony naparem z czarnej herbaty z dodatkiem rumu i cytryny   zawiera dwa smaki kremu: śmietankowego i czekoladowego na bazie gorzkiej czekolady i  m ichałkowych cukierków. Frużelina wiśniowa dopełnia smaku.  Tort   zrobiłam na 19 urodziny syna, wszystkim smakował i każdy prosił o dokładkę. Dla mnie to idealne połączenie(...)mąki pszennej typ 450 50 g ciemnego   kakao   Nasączenie: 200 ml posłodzonego naparu z czarnej herbaty 50 ml rumu 15 ml soku z cytryny   Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Krem z gorzką czekoladą i michałkami: 300 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady

Wanilia i Kardamon
Ciasto Wiśniowiec / Cherry Buttercream Layer Cake 91

Ciasto Wiśniowiec Wiśniowiec to pyszne ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta z wiśniami krok po kroku na moim filmie: Kliknij(...)subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto czekoladowe z wiśniami i galaretką jest dość proste w przygotowaniu. Podczas przygotowań kremu wiśniowego należy tylko pamiętać, by budyń i masło były w tej samej, pokojowej temperaturze. Całość ucieramy stopniowo. Taki piękny, różowy, naturalny krem wiśniowy sprawdza się w wielu deserach. Nie musicie dodawać do niego cukru, jeśli Wasz kompot lub sok wiśniowy był

Lekcje w kuchni
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 179

Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami Prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna rolada, która z pewnością zachwyci wszystkich gości. Słodki smak chrupiącej bezy przełamany delikatnym kremem kawowym z orzechami, to niezawodne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone(...)góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę miksujemy wraz z serkiem mascarpone oraz kawą rozpuszczalną do momentu, aż otrzymamy gęsty i jednolity krem. Nie ma potrzeby dosładzać kremu, gdyż beza jest bardzo słodka *** *** Orzechy włoskie drobno siekamy i dodajemy do kremu *** *** Całość dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** Krem wykładamy na bezę. Jedną łyżkę

Blog z Apetytem
Krem z serka homogenizowanego z poziomkami 133

Owoce poziomki są bowiem stosowane m.in. w celu leczenia chorób dziąseł i przyzębia, a liście wykorzystywane np. jako okłady na zranioną skórę. Sprawdź właściwości lecznicze owoców i liści poziomki. Krem z serka homogenizowanego należy podawać schłodzony – w temperaturze 7-10 stopni Celsjusza. Zabieramy się zatem do pracy. Skoro jesteśmy przy deserze polecam wam też moje inne sezonowe propozycje(...)zapiekane truskawki pod kruszonką , czy likier rabarbarowy . Zobacz koniecznie poniższy film z przygotowania Składniki – Krem z serka homogenizowanego 100 g masła 300 g serka homogenizowanego 2 łyżki cukru pudru łyżeczka soku z cytryny 100 g herbatników 200 gram dowolnych owoców Przepis – Krem z serka homogenizowanego Nasz deser zaczynamy od zmielenia herbatników, będą oddzielały krem z serka homogenizowanego

Kuchennyviral.pl
Kostka wiśniowa 226

Pyszne połączenie kakaowego biszkoptu z wiśniowym kremem. Ciasto całoroczne, ponieważ do kremu można użyć wiśni mrożonych, będzie równie smacznie jak ze świeżymi. W sezonie polecam oczywiście wiśnie świeże, jednak do sezonu wiśniowego bardzo daleko, dlatego wykorzystajmy zamrożone zapasy tych owoców i przygotujmy na weekend dla rodziny Kostkę wiśniową.. ;). Ciasto nie za słodkie ( kwaskowy krem wiśniowy świetnie się uzupełnia(...)tortowej ( 1 szklanka minus 2 łyżki ) 30 g kakao ( 3 łyżki z lekką górką ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10%   Krem wiśniowy: 800 g wiśni, świeżych lub mrożonych  5 - 8 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 g żelatyny ( 6 łyżeczek ) 500 ml śmietany kremówki 36 %, dobrze schłodzonej

Opowieści z piekarnika
Mleczne cappuccino 429

Przepis na to ciasto znalazłam przeglądając zbiory przepisów mojej Mamy. Od razu wiedziałam, że prędzej czy później je upiekę, bo bardzo spodobała mi się receptura na krem. Okazało się, że przepis ten bez problemu można znaleźć w internecie ( zresztą jakżeby inaczej, przecież w sieci jest wszystko ;) ), na swojej stronie ma go m.in. Ewa Wachowicz. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym(...)nazwą ;). W znalezionym przepisie jak i w internecie widnieje on bowiem pod nazwą po prostu "Cappuccino". Ja uznałam, że miano "Mleczne cappuccino" będzie bardziej na miejscu, gdyż znaczącym składnikiem kremu jest mleko w proszku; ono nadaje mu właściwy smak. Poza kremem, ciasto składa się z puszystego biszkoptu i podłużnych biszkoptów nasączonych w kawie. I co do tego nasączenia właśnie - polecam

Opowieści z piekarnika
Krem z serka homogenizowanego z poziomkami 156

Owoce poziomki są bowiem stosowane m.in. w celu leczenia chorób dziąseł i przyzębia, a liście wykorzystywane np. jako okłady na zranioną skórę. Sprawdź właściwości lecznicze owoców i liści poziomki. Krem z serka homogenizowanego należy podawać schłodzony – w temperaturze 7-10 stopni Celsjusza. Zabieramy się zatem do pracy. Skoro jesteśmy przy deserze polecam wam też moje inne sezonowe propozycje(...)zapiekane truskawki pod kruszonką , czy likier rabarbarowy . Zobacz koniecznie poniższy film z przygotowania Składniki – Krem z serka homogenizowanego 100 g masła 300 g serka homogenizowanego 2 łyżki cukru pudru łyżeczka soku z cytryny 100 g herbatników 200 gram dowolnych owoców Przepis – Krem z serka homogenizowanego Nasz deser zaczynamy od zmielenia herbatników, będą oddzielały krem z serka homogenizowanego

Kuchennyviral.pl
Tarta z rabarbarem i kremem patissiere 147

Tarta z rabarbarem i kremem patissiere Thermomix Składniki na ciasto: 160 g mąki 20 g cukru szczypta soli 100 g masła 40 ml kwaśnej śmietany Składniki na krem patissiere: 300 g mleka 3,2% 60g cukru 30g masła 20 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka nasiona z 1 wanilii szczypta soli     Przepisy Thermomix. Krem patissiere(...)dodatkowo: 3 łodygi rabarbaru 300 g wody 50 g cukru płatki migdałowe Wykonanie tarty z rabarbarem i kremem patissiere: Wykonanie ciasta: Składniki na ciasto dajemy do naczynia Thermomix i miksujemy czas 30s/obr.4 . Wyciągamy ciasto z naczynia Thermomix , formujemy kulę, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy. Wykładamy ciastem formę na tartę, pamiętając o bokach

Themo przepisy
Ciasto z galaretką 513

obłożony biszkoptami prezentuje się naprawdę elegancko, a przy tym dalej nie wymaga dużo pracy. Do upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki), 3 saszetki galaretki(...)podłużne biszkopty do dekoracji, sok z cytryny na poncz Biszkopt pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu , budyń również można przygotować sobie poprzedniego dnia. Zamiast kremu można przełożyć ciasto samym budyniem, potrzebne będą 3 saszetki. Foremkę, w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą – dzięki temu łatwiej będzie

Ciastkozercy
Krem z kalafiora 137

Krem z kalafiora , kolejny przepis na zupę krem z kalafiora. Uwielbiam warzywne kremy. Uwielbiam je przyrządzać i jeść. Krem z pieczonego kalafiora należy do moich ulubionych zup. Zupa z kalafiora ma specyficzny smak. Kalafior sam w sobie jest słodki. Wydobyć z niego słodycz to połowa sukcesu. Gotowany kalafior zjem nie powiem ale pieczony jest o wiele smaczniejszy, a krem(...)pieczonego kalafiora to bajka. Krem z kalafiora Składniki: 1 kalafior, ok. 400 g 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 l bulionu, warzywny lub z kurczaka ½ łyżki sosu sojowego ½ łyżki musztardy 4 gałązki świeżego tymianku 3 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 żółtko sól i pieprz do smaku Podziel kalafior na różyczki. Potnij na kawałki zielone

codojedzenia
Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach 484

Pewnego razu w cukierni mąż wziął stefankę. Tak się zaczęła nasza znajomość. I to znajomość, nie byle jaka. Stefanka to ciasto, które zrobi każdy, nawet dziecko. Nic nie pieczemy, krem robi się błyskawicznie i nie ma opcji, żeby się nie udał. Jeśli dobrze się ogarniemy, całe ciacho mamy gotowe w 10 minut. W zależności od naszych preferencji lub przewidywanych konsumentów(...)kremu dodajemy kawę lub nie (wariant dla dzieci). Ja wolę wariant kawowy, bo stefanka jest wtedy bardziej wyrazista. Stefanka to ciasto, jak to ciasta z kremem lubi sobie poleżakować w lodówce. Warto ją zrobić 2 dni wcześniej przed wielkim łasuchowaniem. Dzięki odpoczynkowi w lodówce, herbatniki odpowiednio nasiąkną kremem i ciasto będzie nie tylko łatwo się kroiło, ale również rozpływało

Mieszam w Garnku