Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z domowym makaronem.

Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z domowym makaronem.

Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z domowym makaronem.

Pomidorowa tradycyjna u mnie w domu zawsze była z ryżem i zawsze robiona na przecierze pomidorowym i na bulionie drobiowym. Może dwa razy w życiu zrobiłem taką pomidorową z bardzo tradycyjnej, domowej receptury. Lubię bawić się smakiem i odkrywać nowe. Tym razem, nie pierwszy raz, wziąłem się za pomidorową trochę inaczej. Pomysł podsunęła mi pewna zupa, właśnie na muscacie robiona, którą wieki temu jadłem na jednym z urlopów. Czego użyłem? -bulion wołowo - indyczy 1,5l -pomidory z puszki -świeże pomidory sta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.