Składniki / Ingredients: 1,5 kg dyni / 1,5 kg pumpkin1 marchewka / 1 carrot 1 cebula / 1 onion3 szklanki bulionu drobowego / 3 cups chicken broth2 łyżeczki
Projekty ze smakiemDziś coś szybkiego dla miłośników rozgrzewających zup.Co będzie potrzebne:-baza; bazą będzie bulion, który mi został, a przygotowany był z warzyw, kaczki, wołowiny i indyczej szyjki
BaRepasGdy zobaczyłam tę zupę w książce 'Gok's Wok' od razu chciałam ją zrobić. Dziś dodatkowo kolorystyka pasuje do Święta Patryka :-)Na dwie porcje potrzebne będą
Kulinarna rozmowaŚwięta nieodłącznie kojarzą nam się z makowymi smakołykami.Makowce … serniki z makiem … rolady itd.Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny makowy deser , który
Ostra na SłodkoA oto obiecany wczoraj przepis. Babeczki są naprawdę pyszne!!! właśnie jedna wcinam i bardzo polecam :) ciasto:2 jajka200 g drobnego cukru (u mnie 175 g)185
Dzieje kuchennej WiewióryTę zupę prezentowałam już ok. półtora roku temu. Dzisiaj do niej wracam z nowym apetytem, nowymi zdjęciami i zmienionym po mojemu składem. Pachnąca, intensywna w smaku
Dzieje kuchennej WiewióryNie było mnie dwa dni, w sferze blogowej, w domu, krążyłam, przemieszczałam się w celach miłych i tych mniej miłych. Ważne rzeczy się okazały i zakupy
Dzieje kuchennej WiewióryNa tyle to pyszna zupa, że wczoraj zjadłam ją całą sama. Fakt, robiłam z połowy poniższej porcji ale i tak nie mogłam się oderwać. Pełna smaku
Dzieje kuchennej WiewióryPytanie brzmi: gdzie można kupić w okolicach stolicy pasternak??? nie wiedziałam planując zakupy i nadal nie wiem dlatego też zupę przygotowałam z pietruszki. Potem była wojna
Dzieje kuchennej WiewióryMamy za sobą pierwszy dzień w zerówce. Rozpoczęcia roku nie liczę, był tłum, wrzask i płacz bo koleżanka usiadła nie z Nią. Dzisiaj żegnałam smutasa a
Dzieje kuchennej WiewióryNadeszła jesień, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Na szczęście mam dobre duszyczki dookoła siebie, psiapsiółki, które wspomagają mnie np. zawożeniem czy odbieraniem Córci z
Dzieje kuchennej WiewióryMgła, mgła, mgła i tyle widzę za oknem. Jesiennie bardzo, choć dość ciepło jednocześnie. Od razu przypomniał mi się weekend i nasz spontaniczny wyjazd na Mazury
Dzieje kuchennej WiewióryDyniowe ciasta, dyniowe zupy, cóż... mamy po prostu jesień :) może trochę halloweenowo ale nie tak do końca polecam dziś ciasto. Przepis znalazłam w Kuchni pełnej smaków
Dzieje kuchennej WiewióryMamy tydzień pod znakiem makaronów wszelkich. Dzisiaj królował razowy, żytni na dodatek. Gościł w kremowej zupie z marchwi. Kombinacja fajna, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Inspiracja
Dzieje kuchennej Wiewióry