Dziś bardzo proste czekoladowe babeczki bez cukru i mleka, idealne dla alergików i wszystkich. którzy lubią zdrowe wypieki ale zanim do babeczek przejdę chciałam polecić Wam dekoracje do świątecznych wypieków, których szeroki wybór możecie znaleźć tutaj. Dziś bardzo proste czekoladowe babeczki bez cukru i mleka, idealne dla alergików i wszystkich, którzy lubią zdrowe wypieki Dekorowanie świątecznych wypieków Zanim(...)babeczek przejdę chciałam polecić Wam dekoracje do świątecznych wypieków, których szeroki wybór możecie znaleźć tutaj . Powiem Wam szczerze, że jest w czym wybierać te różnokolorowe lukry, pisaki, maczki, posypki i cukrowe perełki przydadzą się do przyozdobienia pierniczków oraz innych ciast, a na tort idealny będzie opłatek ze świątecznym motywem. Można wybierać w kształtach i kolorach, mnie osobiście urzekają malutkie cukrowe
Cynamonowe szczęścieNajprostsze i najsmaczniejsze babeczki jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Delikatnie cytrynowe, bardzo wilgotne a przy tym lekkie jak chmurka. Właściwie nie mają żadnych wad, a ich zrobienie naprawdę zajmuje 5 minut. Polecam gorąco:) Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: (na 12 babeczek) 2 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl kwaśnej śmietany (180g(...)połącz w osobnym naczyniu, po czym dodaj do pozostałych składników. Mieszaj tylko do momentu aż mąka się wchłonie. Powstałych grudek nie staraj się rozbić, są bardzo pożądane w tych babeczkach:) Foremki napełnij do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 15 min lub do suchego patyczka. Po ostudzeniu udekoruj bitą śmietaną i posyp pokruszonymi ciasteczkami lub kakao
Słodki BlogSezon truskawkowy w pełni. Dziś przedstawiam Wam przepis na małe, śliczne babeczki z ciasta kruchego, wypełnione kremem budyniowym i udekorowane dużą ilością truskawek w glazurze. Deser jest pyszny, prosty i wygląda niezwykle efektownie. Idealnie sprawdzi się w gorące, letnie dni. Zapraszam do obejrzenia wideo na kanale Słodki Blog na YouTube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g(...)solą i wlej do pozostałych składników. Wymieszaj za pomocą widelca a następnie wyrabiaj rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Wylep foremki, możesz użyć formy na muffiny lub pojedynczych foremek na babeczki. Ponakłuwaj gęsto za pomocą widelca. Schłódź w zamrażalniku przez pół godziny a następnie upiecz w 180°C przez ok. 20 min. Pozostaw do całkowitego wystygniącia. Jak zrobić idealne ciasto kruche
Słodki BlogCzekoladowe muffinki z cukinią Wilgotne i mięciutkie babeczki czekoladowe, które w smaku przypominają znane i lubiane brownie. Cukinia nie jest wcale wyczuwalna, aż trudno zgadnąć, że jest w środku. Z tego samego przepisu robię ciasto czekoladowe, które również bardzo lubimy, jednak piecze się je znacznie dłużej niż babeczki. Składniki: **WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 350g cukinii(...)muffinki – do 3/4 wysokości foremki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 25 minut – lub dłużej do tzw suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczek przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy obie czekolady i gotujemy ciągle mieszając, aż powstanie jednolita masa *** *** Płynną czekoladą polewamy muffinki *** *** Na babeczkach układamy pokrojone na kawałki orzechy laskowe
Blog z ApetytemBabeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 0,5 szklanki jasnego cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pół cukru waniliowego Korzenne przyprawy w proszku: 0,5 łyżeczki cynamonu, 0,5 łyżeczki imbiru, duża szczypta gałki muszkatołowej(...)jeszcze raz zamieszać. Ciasto nakładać do papilotek, formy do muffinek wysmarowanej masłem lub foremek silikonowych. Powinno wypełnić ok. ¾ foremki. Piec w temp. 180 C ok. 20 – 25 min. Babeczki są gotowe, gdy patyczek wbity w babeczkę jest suchy. Upieczone babeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem z cynamonem. Pyszne są także bez żadnych dodatków! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotujemy i jemyKlasyka ciasteczek okolicznościowych, imprezowych i rodzinnych. Domowe składańce na prawdziwym maśle, a do tego ze słodką bezą i pyszną konfiturą to smakołyk któremu trudno się odmawia
Apetyczna babeczkaJak zwykle prosto znaczy smacznie. Urodzaj grzybów w lesie w tym roku sprawia, że można marynować, kisić, smażyć i podawać je na różne sposoby. Młode, jędrne
Apetyczna babeczkaZapach smażonych prawdziwków na maśle to prawdziwa uczta dla naszych zmysłów. Do tych przetworów wybieramy młode i zdrowe okazy które kroimy wzdłuż uzyskując piękny przekrój
Apetyczna babeczkaKocham wędrówki po lesie, a jak jest sezon grzybowy to trudno mi zrezygnować z codziennego patrolowania lasu. Obfitość grzybów w tym roku jest ogromna i zapasy
Apetyczna babeczkaDawno u nas nie było muffinek, córka się już domagała. W sumie to miało być ciasto, ale robiłam dżem i czasu mi też zabrakło, a jak wszyscy wiemy te babeczki robi się ekspresowo. Tym razem zrobiłam na kefirze z borówką. Wyszły super, pulchne i smaczne. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na około 10-12 sztuk: 250 g mąki(...)ciasta. Delikatnie mieszamy. 4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do papilotek nakładamy ciasto tak do wysokości 3/4, wkładamy do piekarnika i pieczemy na funkcji góra - dół do momentu, aż babeczki ładnie się nam zarumienią. U mnie około 12-15 minut. 5. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
kruche babeczkiLubicie plasterki ogórka w plastrach prosto na kanapki???. Świetny patent i zawsze te słoiki kończą się jako pierwsze. Zróbcie, koniecznie, a za rok z pewnością powtórzycie
Apetyczna babeczkaWalka o wiśnie ze szpakami trwała zażarcie w sensie obrony przed objedzeniem w całości naszego drzewka. Udało się z naszej wisienki całkiem sporo zebrać i część
Apetyczna babeczkaKruche babeczki z jagodami lub borówkami amerykańskimi mogą zastąpić jagodzianki. Są pyszne :) Z podanych ilości produktów otrzymamy około 26 – 28 babeczek. ciasto: 450 g mąki pszennej, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek, mąka do podsypywaniu przy wałkowaniu, masło do wysmarowania foremek, nadzienie: 500 g jagód, 4 łyżki cukru, Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do malaksera i szybko zmiksować(...)czyli eliminuję to czego nie lubi kruche ciasto. Czyste jagody wymieszać z cukrem. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować podsypując mąką na placek grubości około 3-4 milimetrów. Foremki do babeczek wysmarować roztopionym masłem. Wykrawać dwie wielkości krążków – - trochę większe od średnicy foremek do wyłożenia foremek, - wielkości górnej średnicy foremek do przykrycia babeczek. Wyłożyć foremki ciastem. Wypełnić foremki jagodami
królestwo garówOd jakiegoś czasu dzielę rodzaje chlebów na pory roku. Teraz najlepszy czas na świeże pomidory i bazylię, a już za chwilę rozpocznie się sezon cukiniowo - dyniowy
Apetyczna babeczkaBabeczki ziemniaczane z kurczakiem i warzywami Wytrawne babeczki mięsno-warzywne, które mogą stanowić ciekawy dodatek do obiadu albo smaczną przekąskę. Można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie smakują podane z domowym sosem tzatziki lub czosnkowym, na które przepisy znajdziecie tutaj: SOSY – klik Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 4-5 ziemniaków 3 jajka(...)kurczaka *** *** Dodajemy jajka oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i całość delikatnie przyprawiamy *** *** Dokładamy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Masę nakładamy w foremki do babeczek – wyszło mi 10 sztuk *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z Apetytem