Walijskie chleby z doniczek

Walijskie chleby z doniczek

Walijskie chleby z doniczek

Te chleby doprawia się zazwyczaj szczypiorkiem, szałwią, natką pietruszki i czosnkiem, choć można użyć innych ziół. Jeśli lubimy bardziej intensywny smak, możemy też dodać do ciasta nieco surowej, posiekanej cebuli i tartego sera. Nowe, nieużywane gliniane doniczki należy starannie umyć, natłuścić olejem w środku oraz na zewnątrz i wstawić kilka razy do piekarnika nagrzanego do tem. 200 C na 30-40 min, na przykład przy pieczeniu potraw. Składniki na dwie doniczki chleba: 12 dag mąki razowej 35 dag mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, babeczki, ciasto, pieczenie, koper, tarta, włoska, tarta ser, cebula, czosnek w ziołach, masło czosnek, chleb razowy, bez pieczenia, chleb na drożdżach , chleb z ziarnami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.