Pierniki w różnych odsłonach to nieodłączny element Świąt Bożego Narodzenia. Krajankę piernikową można zrobić kilka dni wcześniej i zamknąć w słoju lub w puszce z łupiną jabłka aby ciasto skruszało i stało się jeszcze bardziej aromatyczne. Składniki podaję na dużą blachę 36x24 cm. Ciasto: - 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki miodu - 1/2 kostki masła - 1 jajko - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1 opakowanie przyprawy do piernika Dodatkowo: -... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...