Barszcz czerwony wigilijny
Barszcz czerwony wigilijny
W każdym domu robi się go trochę inaczej, to co pozostaje nie zmienne to czerwone buraki i postne wydanie. Moje gotowanie wigilijnego barszczu.
Barszcz trzeba przygotować dzień przed wigilią Składniki;
1,5 do 2 kg buraków
wywar z warzyw lub kostka rosołowa, (cebula,marchewka, pietruszka, seler)
4 ząbki czosnku
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka suszonych grzybów
4 szare renety
sól
pieprz
ocet
Buraki po obraniu kroimy na drobno , a nawet ścieramy , gotujemy z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
15 przepisów na karpia
15 pysznych przepisów na świątecznego karpia
Czytaj dalej...
Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Najlepsze przepisy na Święta
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wigilijny barszcz czerwony, barszcz, barszcz czerwony, barszcz wigilijny, buraki, babeczki, burak, grzyby, susz, seler, cebula, warzywa, marchewka, zupa, boże narodzenie, gotowana marchewka, zupa z selera, zupa grzybowa
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję