Anadama czyli chleb z melasą
Anadama czyli chleb z melasą
Ten tradycyjny chleb pochodzi ze stanu Massachusetts, a wyrabia się go z mąki kukurydzianej, razowej i białej z dodatkiem melasy. Według legendy stworzył go mąż kobiety o imieniu Anna, która zamiast przyrządzić mu kolacje, zostawiła w kuchni jedynie papkę ze zmielonej kukurydzy i nieco melasy. Wzburzony małżonek wymieszał te składniki z mąką, wodą i drożdżami, wstawił do pieca , mrucząc pod nosem ,,Anna, damn her,, , co znaczy: ,,Niech diabli wezmą Annę,,
Jeśli chcecie kupić dobrej jakości melasę zajr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, babeczki, ciasto, pieczenie, kolacja, lekka, susz, lekkie ciasto, chleb razowy, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję