
Zakupiłam sobie ostatnio foremki do małych babek i od razu je wypróbowałam. I tak na święta zamiast dużej babki mam kilka małych. Jedna babeczeka trafi do koszyczka. Moje babeczki są z bakaliami i aromatem rumowym ale można także nadać babeczkom inny smak. Można dodać skórkę i sok z cytryny lub pomarańczy albo inny dowolny aromat. składniki: 6 jajek 300 g masła 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej+1 łyżka do bakalii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g bakalii, ja użyłam... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...