
Sposobów i wariacji podanie jajek na Wielkanocny stół jest bardzo dużo, ja wybrałam kolorową i nieco pikantną wersję, bo sardynki są w oliwie z chilli, co dodatkowo paście nadaję bardzo fajny smaczek. Co do farbowania jaj to macie zupełną dowolność, zwykłe bez koloru też są piękne, ale jeśli chcecie takie wiosenne buraczane wydanie jak u mnie to wystarczy ugotowane jaja zamoczyć w wywarze w buraków z łyżką octu na kilka godzin, lub też tak jak w moim przypadku zostawić je na noc z zakwasie buraczanym. Skład... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...