Mówi się, że od przybytku głowa nie boli, ale jakoś tego roku nie mogę nadążyć żeby przetworzyć cukinię :), moja siostra obdarowuje mnie nimi w przekonaniu, że nie dam się im zmarnować, a że ja nie lubię zawodzić to z potrzeby chwili i zalegających cukinii powstał keczup z cukinii. Jest super smaczny i co ważne zdrowy, bo wiemy co zawiera!. Ilość przypraw, pikanterię i smak możecie sami dowolnie modyfikować wedle upodobania Waszych kubków smakowych. Na zdrowie!. Ja miałam różne rodzaje cukinii, zarówno jeśl... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...