Domowe Babcine sposoby na jesienno - zimowe chłody to najcenniejsze receptury do których zawsze wracam z sentymentem. Ja wiem, że smak może odstraszyć, natomiast zawartość utrzyma nas w świetnym zdrowiu i uodporni na długi czas. Dzieciom można go podawać z herbatą lub łyżką miodu, żeby chętniej wypiły. Wystarczy wypić od 1 do 3 łyżek dziennie i żadne przeziębienia nam nie straszne. Składniki na syrop: - 2 duże główki czosnku, ważne żeby to był dobry krajowy czosnek od zaprzyjaźnionego rolnika lub z pobliskiego targ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...